StoryEditorOCM
Splitpolicija u sridu

Nepalski dostavljač kojemu je mladi lopov u Splitu ukrao hranu nije mogao vjerovati kad smo mu priopćili sretnu vijest

Piše Božidar Lončar
16. veljače 2024. - 12:06

Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju kako su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom provedeno zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva.

- Sumnjiči se da je 12. veljače u Varošu u Splitu od dostavljača, stranog državljanina, otuđio hranu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu - navodi policija.

Podsjetimo, riječ je o događaju koji se zbio u ponedjeljak oko 22.30 sati u Plinarskoj ulici što je za "Slobodnu Dalmaciju" potvrdio Bijay Karki, 28-godišnji dostavljač "Glova" i zaposlenik tvrtke agregatora "Pro Express" iz Nepala koji nam je kazao kako je žrtva spomenutog razbojništva.

Kazao nam je kako je došao na mjesto dostave gdje se sastao s grupom tinejdžera u dobi od 15 do 20 godina obučeni u crne trenirke i crne majice s kapuljačom. Tada su mu dvojica prišla i pokazala novac nakon čega je Bijay izvadio hranu iz ruksaka. Kada je izvadio hranu, otrgnuli su mu je iz ruku i pobjegli uz povike "Hvala brate, zbogom!". To su bile jedine riječi koje su mu uputili, kazao nam je tada.

image
Zvonimir Barišin/Ilustracija/Cropix

Nakon objave informacije o provedenom kriminalističkom istraživanju kontaktirali smo Bijaya. Bilo nam je drago čuti kako su suze i strah sada zamijenile sreća i smijeh.

- Sada se osjećam sigurno i ugodno. Policija me nije kontaktirala nakon događaja i objave intervjua niti su me tražili dodatan opis - kazao je Bijay

- Jeste li postali poznati nakon intervjua, prepoznaju li Vas ljudi?

- Ma ne (smijeh)! Drago mi je što je završilo, ljudi su baš dragi prema meni, osjećam se zaštićeno. Da se ovo više ne ponovi i neka ostane na jednom putu - kratko je odgovorio.

image

Bijay Karki

Privatni album

Ovo je Nepalac kojeg su opljačkali u Splitu, rasplakao se pričajući o incidentu: ‘Ne mogu vjerovati što se dogodilo...‘

Policija također obavještava kako je sinoć oko 19.15 sati u prostorije trgovine u Ulici Domovinskog rata ušla maskirana osoba i uz prijetnju pištolja otuđila artikl. Policijski izvidi su u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 14:51