StoryEditorOCM
SplitAjme majko

Pobuna na Sućidru: cijeli niz automobila prometni redari ‘okitili‘ opomenama za krivo parkiranje

Piše Milena Budimir
23. studenog 2022. - 20:23

Cijeli niz automobila parkiranih uz rub Vukovarske ulice koja se pretače u Ulicu Sućidar osvanuo je "okićen" opomenama pred kažnjavanje. Prometni su redari u rano poslijepodne obišli kvart i doslovno svakom stanovniku ostavili "čestitku". Ako ponove prekršaj iduća je kazna 500 kuna.

image
čitateljica/

- A di ću - pita i sebe i nas i redare Katarina.

Stanuje u kvartu, mjesta za parkiranje nema ni za lijek, svi se snalaze kako znaju. Pred njenim neboderom zelena je površina koja nikad zelenila vidjela nije. To je samo nasuto žalo na koje se, poput sardina, sa svojim limenim ljubimcima poslažu Kate i njeni susjedi.

image
čitateljica/
image
čitateljica/

- Svjesni smo prekršaja. Jasan je znak zabrane parkiranja, vidljiv je, znamo za njega, ali nemamo mjesto za parkiranje doslovno nigdje. Na ovaj način ne smetamo ni prolaznicima ni drugim vozilima - veli nam.

image
čitateljica/
image
čitateljica/

Njeni su se susjedi okupili, svako maše sa svojom opomenom. Ujutro će, vele nam, zajedno pred Gradski kotar, nešto se mora napraviti.

- Umjesto što su nam nakalemili kazne mogli su prošetati kvartom i javiti svojim nadležnima što vide! Sućidar parkirnih mjesta nema. Je, nadogradio se dio garaže, ali to je sve nedostatno - vele nam.

Porazgovarali su i sa samim prometnim redarima, njima, kažu, ništa ne zamjeraju, "rade ljudi samo svoj posal", ali zamjeraju onima koje su izabrali da (im) rješavaju probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 20:22