Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
SplitZARAZA NA FIRULAMA

Loša vijest iz splitske bolnice: djelatnica Nuklearne pozitivna na koronavirus, svi ostali u izolaciji. Evo kome se pacijenti mogu sada obratiti

Piše Ivica Marković
26. ožujka 2020. - 16:28
Nikola Vilić/Hanza Media

NOVO: 

Kao što je već jutros objavljeno, jedna djelatnica KBC-a Split ima pozitivan nalaz na COVID-19. Djelatnici Zavoda za nuklearnu medicinu, na kojem je zaposlena ta djelatnica, su u samoizolaciji. Epidemiološka služba je provela izvid osoblja, a također je dezinficirala prostore Zavoda.

Javlja to prof.dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split te dodaje da su svi bolenici koji su imali zakazan termin za uzimanje krvi upućeni i obrađeni u bolničkom laboratoriju.

- Na mrežnoj stranici KBC-a Split, kao i na ulazu u Zavod za nuklearnu medicinu, objavljeni su telefonski brojevi specijalista Zavoda za nuklearnu medicinu koji će za pojedine dane u tjednu biti zaduženi za kontakt s bolesnicima zbog uputa i savjeta. Bolesnici se za početnu informaciju također mogu se javiti na broj 0996730303 ili poslati poruku na nuklearna@kbsplit.hr - uputio je ravnatelj.

RANIJE:

Na Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu zabilježen je slučaj djelatne osobe kojoj je dijagnosticiran novi koronavirus.

Kako saznajemo iz provjerenog bolničkog izvora, svi djelatnici Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu KBC-a Split trenutačno se nalaze u samoizolaciji jer je kod jedne njihove djelatnice nalaz na novi koronavirus bio pozitivan.

Prema neslužbenim informacijama, djelatnica Zavoda zarazila se unutar svoje šire obitelji.

Zavod je do daljnjega zatvoren, a kada će početi ponovo s radom još uvijek se ne zna jer se moraju dezinficirati sve prostorije te iznova pripremiti za rad koji će obavaljati zamjenski timovi.

Podsjetimo, ranije jutros potvrđen je i slučaj koronavirusa kod jedne pacijentice na Zavodu za nefrologiju i hemodijalizu KBC-a Split zbog čega su svi djelatnic koji su bili u smjeni poslani u samoizolaciju.

 

#KORONAVIRUS#KBC SPLIT

Izdvojeno