StoryEditorOCM
SplitPOSLJEDICE RASKOLA

Koalicijska kriza trese Split: ne sazove li se sjednica za tri mjeseca, Vijeće se raspušta, a Grad bi mogao ostati bez lokalnog sabora do izbora

Piše Ana Franić
22. rujna 2020. - 13:10
Improvizirana vijećnica na Medicinskom fakultetu bila je u ponedjeljak poprište političke borbe koalicijskih partnera Duje Klarić/HANZA MEDIA

Nastavak 37. sjednice Gradskog vijeća Splita u ponedjeljak u dvorani Medicinskog fakulteta nije održan jer nakon stanke više nije bilo kvoruma za nastavak zasjedanja.

Zbog čega su HGS-ovi vijećnici bojkotirali sjednicu Gradskog vijeća, možemo samo pretpostavljati, ali sada se postavlja pitanje: što dalje, posebice zbog činjenice da su i HDZ-ovci nakon stanke odustali od povratka u "korona-vijećnicu" i time (sami sebi?) izbili potreban broj lokalnih zastupnika za normalan rad.

Nakon što je Igor Stanišić (HGS), predsjednik Gradskog vijeća, prepustio vođenje sjednice potpredsjedniku Petru Škorić (HDZ), određena je pauza, nakon koje je utvrđeno kako nema kvoruma te je Škorić izvijestio da se sjednica odgađa za 15-ak dana.

U Poslovniku Gradskog vijeća Grada Split, pod...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:58