StoryEditor
Splitpsihologija i virus

Kako sačuvati mentalno zdravlje? Može li se zdravo poslovati i kako nam u svemu tome pomažu filmovi i serije? Evo gdje možete pronaći odgovore...

Piše Tanja Giovanelli
15. veljače 2021. - 13:12
Vojko Bašić/Ilustracija/Cropix

Da u ovim izazovnim i stresnim vremenima ne ostanemo prepušteni (samo) očajavanju, pobrinuli su se u Društvu psihologa u Splitu, donoseći nam niz online i stvarnih druženja kroz još jedan Tjedan psihologije.

Od 15. do 21. veljače, pod sloganom "Briga za sebe, briga za druge", a u organizaciji Hrvatskoga psihološkog društva, splitski će psiholozi, kao koordinatori manifestacije za Splitsko-dalmatinsku županiju, javnosti prikazati različite načine na koje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice, te pokušati razbiti stereotipe o potrebi za psihologom isključivo kod osoba s poremećajem u mentalnom zdravlju.

Događanja će, kako stoji u najavi manifestacije, biti uvjetovana aktualnim okolnostima, s naglašavanjem važnosti potrebe za sustavnom skrbi za mentalno zdravlje te daljnjim širenjem i boljom dostupnošću stručne podrške. Među zanimljivijima izdvajamo online predavanje psihologinje Dubravke Pešorde na temu kako nam filmovi i serije pomažu u očuvanju mentalnog zdravlja, najavljeno za srijedu, 17. veljače, te ono psihologinje Sandre Čanić koja će malim i srednjim poduzetnicima u petak, 19. veljače, govoriti o psihološkoj perspektivi rada u doba korone.

Tijekom cijelog tjedna psihologinja Ivana Jambrović Čugura održava predavanje "Smijeh je najbolji lijek (kako preživjeti epidemiju i zadržati razum)". Radi dostupnosti sadržaja što većem broju građana, veliki će se broj događanja održati virtualno, a detalje o predavanjima, kao i postupak registracije, zainteresirani mogu pronaći na FB stranici Društva psihologa u Splitu, kao i na web-stranici Društva dp-split.hr.

Uz navedena predavanja otvorena za javnost, održat će se i pet predavanja za ciljane skupine: zdravstvene djelatnike, stručne suradnike, članove udruga te oboljele od karcinoma, s posebnim naglaskom na predškolske ustanove, osnovne i srednje škole te fakultete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 06:27