StoryEditor
SplitSJEČA GLAVA

Grubšić: Ovo je nelegalna sjednica Upravnog vijeća, nije u pitanju ravnateljstvo, nego moja čast! Marinić o izboru HDZ-ovca Mušure za v.d.-a: On je pasivni član...

Piše Merien Ilić
14. rujna 2021. - 16:17

Kako je i bilo za očekivati, Upravno vijeće Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan smijenilo je ravnatelja Damira Grubšića i na njegovo mjesto za v.d-a imenovalo djelatnika Ustanove Stipu Mušuru, inače člana oporbenog HDZ-a!

Grubšić je nakon sjednice najavio kako će se pravno očitovati na hrpu razloga koji mu se stavljaju na teret kao razloge smjene.

- Nije mi to prvi put. Od srpnja 2018. godine do danas bilo je 5-6 ovakvih situacija. Ja sam iznenađen sa svim što mi se stavlja na teret. Gradonačelnik Ivica Puljak je rekao tko bude poslovao pozitivno nećer biti smijenejem ali vidimo da to nije slučaj.

Očito je da je moja smjena politički motivirana. Park šuma pod mojim vodstvom konsolidirana je financijski i kadrovdski i vraćeni su svi zaostaci ljudima, napravljena nova sistematizacija, nove piknik zone, donirana su vrata, realizirana je javna rasvjeta na Marangunićevom šetalištu...Svi bivši ravnatelji se ne mogu mjeriti s ove tri godine uz potkornjak i uz to što sam silio Grad da se upiše kao šumoposjednik.

U jednom trenutku g. Marinić me, kad je bio u Društvu Marjan silio da provodim javnu nabavu, da kasnim s programom gospodarenja, a sad kaže da je to nelegalno...

Ima i stvari gdje se stavlja iznad suda, bit će zanimljivo, prikupit ću dokumentaciju, ali neću sudjelovati u cirkusu, samo sve na papiru. I još jedna stvar - po poslovniku se sjednica Upravnog vijeća može sastaviti tek ako se prospisno najavi i pet dana nakon pšto se najavila.

Ovo je nelegalno sazvana sjednica, suprotno Statutu i Poslovniku. Borit ću se svim pravnim sredstvima, nije to pitanje ravnateljstva ovo je pitanje moje časti. Ja svoje ime i prezime imam, svoj CV i projekte imam, neka oni pokažu svoje - kazao je Grubšić.

Srđan Marinić je novinare izvijestio kako je razriješenje Grubšića prošlo s rezultatom 4:1 s tim da je je taj jedan glas bio glas predstavnika radnika koji je bio suzdržan, dok je imenovanje Mušure bilo jednoglasno.

image
Srđan Marinić
Nikola Vilić/Cropix

Kazao je kako su razlozi smjene brojne okolnosti koje se odnose na neispunjavanje ili neizvršavanje odluka Upravnog vijeća Javne ustanove ili okolnosti koje smetaju obavljanju djelatnosti Ustanove.

- Sve je obrazloženo, tu je neusklađenost akata, nemamo niti jedan dokument koji je propisan Zakonom o zaštiti prirode, nema plana upravljanja od 2014. godine, nema Programa zaštite šuma Program gospodarenja istekao je 2018. godine, nemamo mjere zaštite i očuvanja šume... - naveo je Marinić.

image
Joško Šupić/Cropix

Za Stipu Mušuru je kazao kako je zaposlnik Ustanove od 2011. godine kada su u nju prešli djelatnici "Parkova i nasada", te da trenutno radi kao stručni suradnik zaštite na radu.

- Ispunjava sve uvjete, dobro poznaje odnose unutar Ustanove. Dosta ljudi je na bolovanju, bilo je verbalnih nasrtaja, bit će teško uspostaviti radnu atmosferu. Njegova je zadaća raspisivanje natječaja za ravnatelja, a na toj funkciji može biti najviše godinu dana - pojasnio je.

Na naše pitanje kako komentira činjenicu da se radi o čovjeku koji dolazi iz redova oporbenog HDZ-a, Marinić je odgovorio:

- Znam da je pasivni član HDZ-a  ali da je nekakvi ono član HDZ-a, ne znam za to. Znam da je branitelj, ali nitko od zaposlenika nije imao ozbiljniju zamjerku, dapače...Pri izboru smo se vodili stručnošću - kazao je Marinić

Kao glavnu zamjerku bivšem ravnatelju spočitava to što je propustio izmijeniti akt o osnivanju Ustanove prema kojem je ona dužna gospodariti šumom, umjesto što je stalno, kaže, pisao dopise da to ne može raditi.

item - id = 1127263
related id = 0 -> 1130136
related id = 1 -> 1130128
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 11:32