StoryEditor
SplitISIJAVANJE

Gradska luka i danas ‘puca po šavovima‘: promet je zakrčen, sunce neumoljivo, a pješaci se na užarenom asfaltu protiv zvizdana bore tek ‘lakom artiljerijom‘

Piše Tanja Giovanelli
2. kolovoza 2022. - 17:30

Gužve u gradskoj luci i nisu neka novost, no iskustvo je za one koje zatekne sve samo ne izlizano. Nedavno je netko postavio pitanje zašto radimo problem od niti desetak subota, aludirajući na to da se luka pošteno napuni tek na tjednoj smjeni gostiju u vrhuncu sezone.

image
Josko Supic/Cropix/Cropix
image
Josko Supic/Cropix/Cropix

No, taj se sigurno nije skoro našao na užarenom asfaltu istočne obale pritisnut zvizdanom i ukliješten u nepreglednoj i naizgled nepomičnoj koloni automobila duž kojih poput rijeka teku čete revnih pješaka i hrabrih biciklista. 

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix

U prizorima poput ovih koje je zabilježilo oko našeg fotoreportera teško je razabrati jesu li usijanije glave ili karoserije, pa, iako na prvu pruža zrno utjehe, fotografija para koji si je proboj gradskom lukom pokušao olakšati mini ventilatorima možda najzornije dočarava vapaj iz ove bezizlazne situacije. Bljesak svake predizborne kampanje privremeno zasjenjen uriniranjem po Palači, očito tek ima postati predmet konstruktivnih inicijativa, do tada ga je, kako upućeni dobro znaju - uputno izbjegavati ili dobrano uraniti.

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2022 21:40