StoryEditorOCM
ZagoraISTRAGA U TIJEKU

Dugopoljci izazvali požar na čak 40.000 kvadrata zbog neobičnog ‘sporta‘; Lovci reagirali na priopćenje iz Policije

Piše SPLIT SD
6. kolovoza 2024. - 16:32

Na brdu kod Dugopolja izbio je požar u kojem su opožarena četiri hektara (40 tisuća četvornih metara) trave i suhog raslinja.

- Na mjestu događaja zatečene su dvije osobe, u obavljenim razgovorima došlo se do saznanja da su one koristile lovačku pušku koju legalno posjeduju na prostoru predviđenom za korištenje lovačkog oružja te je tom prilikom došlo do požara koji je zahvatio suhu travu.

Nakon izbijanja požara pozvali su vatrogasce te su požar pokušali i sami ugasiti. Navedena puška je oduzeta, a o događaju ćemo izvijestiti inspektora zaštite od požara - poručili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
 
O slučaju su se oglasili iz Hrvatskog lovačkog saveza te naglašavaju da osobe koje su pucnjevima iz lovačke puške  izazvale požar na području Dugopolja - nisu lovci.

"Osobe koje su u petak, 2. kolovoza, izazvale požar u Dugopolju nisu članovi Hrvatskog lovačkog saveza, ni Lovačke udruge „Ljubljan“ Dugopolje i nisu imali dozvolu za korištenje lovačkog oružja na prostoru lovišta VIII/145 Dugopolje donje, kojim gospodari spomenuta udruga", priopćio je lovački savez.

Savez je reagirao nakon što je PU splitsko-dalmatinska objavila da su dvojica lovaca pucnjevima iz lovačke puške izazvala požar koji je prošlog tjedna izbio u Dugopolju i opožario četiri hektara trave i suhog raslinja.

Hrvatski lovački savez pozdravlja brzu reakciju vatrogasnih postrojbi u suzbijanju požara kao i sve akcije nadležnih inspekcijskih i policijskih službi u podnošenju prijave.

Također, savez poziva sve lovce na povećani oprez u upotrebi lovačkog oružja tijekom ekstremnih vremenskih uvjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 19:04