StoryEditorOCM
SplitTRISKANJE UFINO

Vidite i prosudite. Splitski hotelijeri tvrde da im je ‘Optika Anda‘ iskopirala reklamni video, slažete li se?

Piše M. U.
13. veljače 2024. - 13:33

Splitski hotel Marvie u ožujku 2022. godine pokrenuo je kampanju zapošljavanja na društvenim mrežama, naziva “Why I don’t hate my job”. Serijal od četiri duhovita video uratka prikazivao je zaposlenike hotela koji na originalan način predstavljaju svoj posao i pozivaju zainteresirane da im se pridruže.

- Ideja je nastala u suradnji naših kolega i vanjskih suradnika koji su nam pomogli da na kreativan i originalan način prikažemo kako izgleda posao sobarice, recepcionera, kuhara, konobara i da privučemo nove kolegice i kolege da postanu dio našeg tima. Reakcije javnosti bile su iznimno pozitivne i na to smo jako ponosni, a broj novih prijava je porastao upravo zahvaljujući kampanji - kazala je Diana Rubić Radman, generalna direktorica hotela Marvie.

image

Hotel Marvie

Joško Šupić/Cropix

U prvom videu koji je pregledan više od 28 tisuća puta, glavnu ulogu imala je sobarica Mirela.

Početkom veljače ove godine, optika Anda objavila je prvi od niza videa na društvenim mrežama, koji prema tvrdnjama hotela Marvie neodoljivo podsjeća na njihov.

Kao odgovor, Marvie je snimio novi video koji je objavljen na društvenim mrežama, uz tekst "Budi originalan, jer kopiranje nije cool", kojim su dali naslutiti da ih je optika Anda kopirala i uzela njihov koncept. 

image

Marvie nije ostao dužan Andi

Privatna Snimka/Slobodna Dalmacija

Poslali smo upit Optici Anda o ovoj temi, kad se jave napisat ćemo što kažu.

image

Optika Anda

Joško Šupić/Ilustracija/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 17:03