StoryEditorOCM
SplitZASTRAŠUJUĆE SCENE

UZNEMIRUJUĆE! Ovi prizori će vas zgroziti, nije za one osjetljiva srca. Je li moguće da se ovo događa u Splitu?!

Piše SPLIT SD
13. lipnja 2024. - 21:42

Prije nekoliko dana smo pisali što se zapravo događa s nesretnim psima koji su krajem ožujka pronađeni na Putu Orišca gdje je 64-godišnji psihijatar u željeznim kavezima i nehumanim uvjetima držao i mučio 61 odraslog psa, šest štenaca i dva vuka.

Iz Banovine nismo dobili pretjerano puno informacija, a samo smo otkrili da je dio pasa uspješno prošao kroz program udomljavanja, dok su ostali još uvijek navodno pod tretmanom i za sve jedinke brinu iz Zaklade za zaštitu životinja Bestie.

Gdje su danas psi koje je zatočene držao splitski psihijatar? Bili su u očajnim uvjetima, vezani za rasplod i borbe...

Međutim, večeras je na elektroničku poštu naše redakcije došao dopis sa zastrašujućim optužbama, šokantnim prizorima i materijalima koji nisu za osjetljive. Dojavu ćemo prenijeti u potpunosti, no upozoravamo vas da je riječ o uznemirujućem sadržaju:

- Zgroženi i duboko potreseni šaljemo vam slike i informacije o stanju na terenu gdje se još uvijek nalaze psi uglednog psihijatra koji ih je tu uzgajao za borbe. Na lokaciji se nalazi još pedesetak pasa. Veterinarska inspekcija je privremeno oduzela pse kriminalnoj organizaciji koja se bavila borbama i naredila Gradu Splitu da pse zbrine. U početku se to pisalo i pratilo, a danas šutnja, iako psima je sto puta gore nego što je bilo!

Veterinarska inspekcija nije napravila ništa da zaštiti pse, već štite uglednog psihijatra! Grad Split je dobio rješenje da pse mora zbrinuti. Nitko od skloništa nije htio takve pse preuzeti i platili su privatnom skloništu Animalis Centar velike novce da skrbi o psima, skloništu kojeg vodi svima dobro poznata obitelj Filipović!

Proširio se virus

Filipovići su uzeli ogromne novce, a oni pođu svaki drugi dan psima dati vodu i bace im hranu. Na lokaciji nema hladovine. Štakori su se namnožili, grizu pse i puni su rana. Psi su smršavili, neki su se i potukli. Zbog nemara skloništa, psima su na tu lokaciju donijeli parvovirus!

Počelo premještanje splitskih pasa, oglasili se i Prijatelji životinja: Sve upućuje na kriminal i uzgoj pasa za borbe...

Niti Grad, niti inspekcija, niti sklonište koje je plaćeno nisu napravili ništa da se ovim psima pomogne! Psima je jedino omogućen škart od hrane koje im Filipović donosi.

Pogledajte na slici koliko hrane ostave, i to bez zdjelice! Ti psi su prije hranjeni sirovim mesom, svi su bili snažni, a navodno su neki psi toliko smršavili da su im spale ogrlice i poklali su se. I nije im pružena pomoć, već su sedirani i vraćeni na lanac!

Pas uginuo u najtežim mukama

I sad najgore od svega, a dogodilo se jučer – jedan pas se objesio, uginuo je u najgorim mukama, zadavio se od lanac i paletu! I što je napravljeno? Ništa! Pogledajte količinu krvi na kućici, pogledajte kako visi jadnik. Sramota ove države, sramota za inspekciju koja je prva i odgovorna, sramota za Split koji se nikad nije niti očitovao o cijelom slučaj, a sramota i za sklonište koje je uzelo novce i dopustilo da se ovo dogodi.

Strah nas je da će se ovo opet ponoviti. Ponavljamo, na lokaciji uopće nema hladovine, psi će za mjesec dana početi umirati zbog vrućine. Zašto Split nije barem mreže razvukao? Zašto jedu smeće od hrane s poda? Zašto nemaju barem zdjele? Zašto ti psi nisu pregledani od strane veterinara? Na lokaciji su hrpe psećeg izmeta i sve je prepuno muha; tri mjeseca izmet se odlaže uz rub te lokacije. Zašto nisu tu napravili odmah bokseve i pse skinuli s lanaca? Što su inspekcija, Grad Split i to sklonište napravili u ova tri mjeseca?

Želimo pravdu za ovog jadnog psa. Molimo vas nemojte ostati gluhi i slijepi na ovaj zločin! Molimo vas kao građani Hrvatske da pomognete! Sklonište zarađuje, a oni vise mrtvi s lanaca - zaključuju autori svoj šokantan dopis pun velikih optužbi, a potpisuju se kao ‘Borci za pravdu‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 22:01