StoryEditorOCM
Splitvečeras otvaranje

Uskoro počinje omiljena splitska ljetna manifestacija na top lokaciji: bogati repertoar starta s crnogorskom komedijom

Piše SPLIT SD
17. lipnja 2024. - 16:22

Crnogorska komedija "Lista za ljubav" otvorit će u ponedjeljak navečer u splitskoj Lori na Ljetnoj sceni 4. Kazališni festival Teatar uz more, a program će trajati do kraja rujna kada se seli u dvoranu Lora.
​Iduća na repertoaru​ je 26. lipnja kazališna poslastica "Da sam ptica" u izvedbi Darije Lorenci Flatz i Tarika Filipovića​, dok 3. srpnja u Split stiže kazalište Moruzgva s najnovijom komedijom "Prekid preko veze".

image

Svake godine festival prati između 10 i 12 tisuća ljudi

Teatar uz more

U bogatom repertoaru Splićani i njihovi gosti ovo ljeto imat će priliku pogledati i komediju "Svadbena zvona" kazališnih gostiju iz Novog Sada. Još jednom ​se na Teatar uz more vraćaju Petra Kraljev i Jagoda Kumrić s hit komedijom "Kad udari južina". ​Ta je komedija oborila sve rekorde gledanosti od premijere prošlog ljeta na ljetnoj sceni u Lori te je samo u Splitu rasprodana čak 11 puta.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Komediju autorski potpisuje Petra Kraljev ​i iz njenog pera ovo ljeto stiže i najnovija komedija koja će biti premijerno izvedena ovo ljeto na Teatru uz more. Nova komedija B GLAD produkcije zanimljivog naslova "Rulet" ovog puta na kazališne daske dovodi moćni ženski glumački kvartet - Anu Uršulu Najev, Petru Kraljev, Jagodu Kumrić i Niku Barišić.

Protuteža sjajnoj ženskoj ekipi stiže od njihovih kolega Konstantina Haaga i Farisa Pinje s još jednim premijernim naslovom u produkciji B GLAD Produkcije koje će​ publika gledati u drugoj polovini ljetnog programa.​ Osim tih programa publiku očekuje još niz kvalitetnih predstava i stand up večeri. 

image
Paun Paunović/Cropix

T​eatar uz more je kazališni festival na otvorenom koji je prvi put otvoren u Splitu 2021. kada je odmah postao jedan od najvećih kulturnih događanja u Hrvatskoj. 

U prve dvije sezone posjetilo ga je više od 25 tisuća gledatelja tijekom čega je bilo prikazano više od 80 hit predstava,  stand-up showa i koncerata. Od prošle godine nakon ljetne sezone program nastavljaju u dvorani Lora, a pokrenuli su i Teatar za djecu i mlade, te ugostili brojne hit predstave iz cijele Hrvatske. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 16:22