StoryEditorOCM
SplitVELIKA OPASNOST

Upaljen crveni meteoalarm, čeka nas pakao: Temperature će ići i do 40 stupnjeva, a onda stiže šok iz Slovenije!

Piše PSD.
21. lipnja 2024. - 07:21

Uz sunčano i vruće vrijeme, meteorolozi za sutra najavljuju vrhunac toplinskog vala. DHMZ je za kninsku, splitsku i dubrovačku regiju izdao crveno upozorenje, dok je za ostatak zemlje na snazi narančasto upozorenje.

Lokalno u unutrašnjosti prema večeri i u noći mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i izraženiji. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura uglavnom od 17 do 22, na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna od 35 do 40 °C, prognoza je DHMZ-a za petak.

image
Dhmz/

Meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc je za HRT prognozirala da će od vikenda vrijeme biti nestabilnije te će i temperature pasti. U središnjoj i istočnoj Hrvstskoj su mogući pljuskovi i nevrijeme. Početak idućeg tjedna će biti nestabilan i na moru, no petak i vikend će većinom biti sunčani.

Sutra će se dotok vrućeg zraka nad našom zemljom još pojačati pa će jutro biti sunčano i toplo uz temperature do 23 stupnja. One će poslijepodne porasti između 37 i 39 stupnjeva. Više naoblake očekuje se u drugom dijelu dana, a uz granicu sa Slovenijom je moguć i izraženiji pljusak s grmljavinom.

Najveća se vrućina očekuje u Dalmaciji, posebice u unutrašnjosti gdje su moguće temperature i do 40 stupnjeva. Temperatura mora će biti od 24 do 26 stupnjeva.

Pad temperature se u unutrašnjosti očekuje za vikend, a ponegdje je moguće i nevrijeme. Od ponedjeljka će nestabilnije biti i u Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 15:09