StoryEditorOCM
SplitAJDE, BAREM NEŠTO...

Splitska javna tvrtka od 1. srpnja značajno snižava cijenu usluge koju svi koriste, vrhunska vijest u moru poskupljenja

Piše split sd
27. lipnja 2024. - 09:22

U moru poskupljenja, dobra vijesti stiže iz gradske tvrtke "Vodovod i kanalizacija". Od 1. srpnja dolazi do snižavanja cijene vode. 

Kako su objasnili, sukladno Uredbi o izmjenama uredbe o visini naknade za korištenje voda („Narodne novine“, broj: 33/2024.), te Uredbi o izmjenama i dopuni uredbe o visini naknade za zaštitu voda („Narodne novine“, broj: 33/2024.) dolazi do smanjenja visine naknade za korištenje i zaštitu voda u visini od 0,13 eura po m3, te su sukladno navedenom donijeli odluku o stupanju na snagu novog Cjenika od 1. srpnja 2024. godine.

- To znači da će naši korisnici od navedenog dana plaćati manje mjesečne račune, a sam iznos smanjenja mjesečnih računa ovisiti će o njihovoj mjesečnoj potrošnji. Za usporedbu možemo navesti da bi to umanjenje mjesečnih računa za potrošnju prosječnog kućanstva iznosilo oko 1,60 eura - poručili su iz "Vodovoda i kanalizacije".

Dodali su da se cijena vode sastoji od nekoliko dijelova, a to su naknada za usluge ViK-a (troškovi održavanja, usluge vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja), zatim naknada Hrvatskim vodama (naknade za korištenje i zaštitu voda), te naknada za razvoj (namjenskog dijela cijene vodnih usluga čija visina se određuje u skladu s višegodišnjim planovima izgradnje i investicija na komunalno-vodnim građevinama jedinica lokalnih samouprava i to za svako područje odnosno grad i općinu zasebno).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 09:37