StoryEditorOCM
Splitopelješilo ih

Talijanski mediji se raspisali o incidentu s taksijem svojih dviju državljanki u Splitu: ‘Poduzeti su koraci...‘

Piše Vijesti sd
27. kolovoza 2024. - 08:26

U slučaju iz Splita, koji je uzburkao i medije i društvene mreže, dvije mlade Talijanke na ljetovanju u Hrvatskoj platile su vožnju taksijem od Splita do zračne luke u Splitu šokantnih 550 eura.

Dvije Talijanke u suzama su u nedjelju navečer došle u zračnu luku Split i tako dočekale let. Vožnja je trajala ukupno pola sata koliko se taksi "probijao" kroz 25 kilometara dugačak put. O slučaju su se sada raspisali i talijanski mediji koji, razumljivo, postavljaju pitanja o transparentnosti i cijenama taksi usluga u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Kako pišu mediji iz Italije, izvor iz zračne luke i lokalne turističke zajednice potvrdio je da su poduzeti koraci kako bi se ispravila situacija i osigurala pravičnost prema putnicima. Preporučeno je turistima da prijave ovakve incidente nadležnim službama kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti.

Predstavnici turističke industrije u Hrvatskoj naglasili su važnost transparentnosti cijena i profesionalnog ponašanja taksista kako bi se očuvala reputacija Hrvatske kao destinacije prijateljske prema turistima, pišu talijanski portali. 

Turistima pritom savjetuju da obavezno, prije same vožnje, provjere cijene i, tamo gdje je to moguće, koriste aplikacije za prijevoz gdje su jasno naznačene unaprijed poznate cijene. Ovaj slučaj podcrtava potrebu za većom pažnjom prema pravima potrošača i potrebom za pravilnim upravljanjem turističkim uslugama. Dok se situacija s talijanskim turistima nastavlja razmatrati, nadamo se da će biti poduzeti koraci kako bi se spriječile slične neprilike u budućnosti, pišu talijanski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 07:10