StoryEditorOCM
Splitproblem s parkingom

Splitskog profesora snervali prometni redari: ‘Pofalilo para...!‘ Zvali smo šefa: ‘Sve je po zakonu, moglo je i gore...‘

Piše STIPE ŠARIĆ
1. srpnja 2024. - 22:56

Na adresu naše redakcije s kritikom na prometno redarstvo grada Splita javio se gimnazijski profesor Davor Stipan, koji je također bio i nositelj liste Domovinskog pokreta za Gradsko vijeće na proteklim izborima. 

image

Davor Stipan

Duje Klarić/Cropix

Profesora je iz takta izbacila situacija koja se odvila u Vukasovoj ulici na Sućidru proteklog vikenda gdje su redari podijelili veliki broj kazni.

- U Vukasovoj ulici na splitskom Sućidru, tamo gdje ljudi i obitelji godinama parkiraju, iznebuha su, bez prethodne obavijesti, prometne i znakovne signalizacije, ljudima pod brisače stavljane uplatnice za nepropisno parkiranje. Očito je komulnanom redarstvu i ovom jadnom neuređenom gradu zafalilo para, pa se u vlastitoj nesposobnosti iživljavaju na ljudima.

image

Parkirani automobili u Vukasovoj ulici

Snimio čitatelj

Službenik iz redarstva mi je pojasnio kako je to dvosmjerna ulica i da u takvoj nije dozvoljeno parkiranje po kolniku. Ako je tako, što ćemo s polovicom grada gdje se ljudi, u nedostatku parkirnih mjesta, na isti način parkiraju? Ili budite dosljedni, ili ne birajte selektivno kako vam šune - požalio nam se Stipan i za kraj prozvao voditelja Odsjeka za redarstvo, Josipa Gabelicu.

- Naravno, sve je djelo Josipa Gabelice, voditelja Odsjeka za redarstvo, koji sirot uznički djeluje po opsukurnim naputcima netransparentne, bijedne gradske vlasti - poručio je.

Za komentar na cijelu situaciju kontaktirali smo i Gabelicu kojemu nije jasno zašto se oko ovoga diže halabuka.

image

Parkirani automobili u Vukasovoj ulici

Snimio čitatelj

- Ma, što da Vam kažem o ovome, pa nije mi jasno zašto se o postupanju prometnih redara koje je u potpunosti bilo po zakonu diže ovolika halabuka. Mi smo dobivali višednevne prijave zbog navedenog parkiranja i nismo ih mogli ignorirati. Prometni redari su izašli na teren i utvrdili nepravilnosti, te ispisali kazne. To što je netko tu parkirao godinama ne znači da se tu smije parkirati - govori nam, te navodi kako su vlasnici automobila mogli proći i puno gore.

- Gledajte, mi smo za te nepropisno parkirane automobile mogli zvati pauka i dizati ih, ali smo zaključili kako je kazna bila dovoljna da im ukažemo da se tu ne smije parkirati - zaključuje Gabelica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 22:57