StoryEditorOCM
Splitod sutra

Splitski ‘Promet‘ od sutra diže cijene karata u busevima jer želi olakšati vozačima?! ‘Očekujemo veće gužve...‘

Piše SPLIT SD
31. svibnja 2024. - 14:05

Ako od 1. lipnja kartu za vožnju nekim od Prometovih autobusa odlučite kupiti kod vozača, to će vas koštati jedan euro više. Ovim poskupljenjem želi se olakšati posao vozačima i potaknuti kupce da karte za vožnju gradskim autobusima kupuju na kartomatima, kioscima i putem aplikacije.

Dakle, za vožnju na području Splita korisnici će u autobusu platiti tri, umjesto dosadašnjih dva eura. Ako kartu pak kupite na kiosku, kartomatu ili putem aplikacije, dobit ćete je po dosta povoljnijoj cijeni od jednog eura. 

image

Kartomati su dostupni na svim važnijim stanicama

Jakov Prkić/Cropix

- Od 1. lipnja karte kupljene kod vozača bit će skuplje za 1 euro, kako bi se ubrzao protok putnika i smanjilo zadržavanje na stajalištima. Karte putem mobilne aplikacije, web-portala i ostalih prodajnih mjesta poput kartomata i naših kioska ostaju po starim simboličnim cijenama od jedan euro i nadalje. Želimo još jednom istaknuti i benefite ovih metoda kupovine, i to prvenstveno što putnici mogu unaprijed kupiti karte, čime štede vrijeme i novac, a ujedno se našim vozačima omogućava fokusiranje na sigurnu vožnju - kazali su nam iz Prometa.

Kažu da u vrijeme ljetnih gužvi, kada vožnja od vozača iziskuje nešto više koncentracije, vozači često karte znaju naplaćivati i po 20 minuta. Ovim potezom žele to promijeniti.

- Tijekom ljetnih mjeseci i u najvećim gužvama kada ja našim vozačima najpotrebnija koncentracija i kada im treba olakšati znaju i po 15-20 minuta naplaćivati karte. Stoga pozivamo putnike da preuzmu našu aplikaciju i iskoriste ove pogodnosti za bržu i efikasniju uslugu - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 14:49