StoryEditorOCM
SplitČIME SE MI HVALIMO?

Splitski osnovci osuđeni su na krafne i slance, a mali Slovenci uživaju u ribi i juhi, biraju koji će kruh jesti i piju organska mlijeka. Analizirali smo dva menija i ostali paf

Piše Antea Burazin
6. siječnja 2023. - 21:37

Preko granice je, izgleda, zdravije. Zavirili smo u meni "šolske malice". Slovenski je to izraz za školski ručak. Ponuda spize u osnovnim školama u susjednoj nam Sloveniji nadasve je raznovrsna i zdrava, a svakoga školskoga dana na meniju se nađe nešto drugačije.

Recimo odmah na početku da su među prehrambenim namirnicama zastupljeni i proizvodi iz ekološke proizvodnje.

Tako će se na slovenskom meniju naći žitna kava s organskim mlijekom! Zdrava varijanta, kažu, za kavu, bez kofeina, glavni su joj sastojci raznorazne žitarice, ječam, pšenica i slično.

Imaju, zatim i puding od mliječne riže, kao i organsko mlijeko dobiveno od životinja koje se hrane sijenom. Kažu na web stranici Agrokluba, najprirodniji je to način proizvodnje mlijeka, dolazi od životinja iz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 12:00