StoryEditorOCM
Splitljetne radosti

Splitska pomorska policija imala je pune ruke posla, prošli tjedan kažnjene su 43 osobe. Jedan prekršaj prednjači

Piše Hina
8. srpnja 2024. - 15:29

Postaja pomorske policije Split prvog tjedna srpnja sankcionirala je ukupno 43 pomorska prekršaja, najviše nedozvoljenih glisiranja za koje su prekršitelji trebali platiti po 400 eura kazne, priopćeno je iz policije.

Od ukupnog broja evidentiranih pomorskih prekršaja tijekom proteklog tjedna sankcionirano je šesnaest slučajeva nedozvoljenog glisiranja na području Visa, Hvara, Makarske i Splita, a od čega čak devet tijekom subote 6. srpnja.

U policiji kažu da su njihovi službenici sankcionirali i prekršaje ne posjedovanja uvjerenja, prekrcaja putnika, ne posjedovanja police osiguranja, iznajmljivanja brodica osobi bez dozvole i kada na brodu nije bilo drugog člana posade.

Podsjećaju da motorne brodice i brodice na mlazni pogon, skuteri, jet ski, brodice na zračnom jastuku i slična plovila mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području gdje glisiranje nije u potpunosti zabranjeno.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obvezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba, poručuju iz policije.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 12:50