StoryEditorOCM
Splitopasna vožnja

Splitska policija zaustavila vozača bez dozvole i osobne iskaznice, a šokiralo ih hladno oružje koje je krio u vozilu

Piše SPLIT SD
4. listopada 2024. - 16:24

Policajci su jučer, 3. listopada oko 19.40 sati u Splitu zaustavili vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak. Na križanju Velebitske i Poljičke ulice, u Splitu, okrivljeni je upravljao vozilom, te nije zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla na mjestu na kojem se promet upravlja uređajem za davanje znakova prometnim svijetlima.

Utvrđeno je da je upravljao nakon izvršnosti rješenja, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, a na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu.

- Tijekom obavljanja nadzora policijski službenici su na vidljivom mjestu u vozilu uočili dva noža dužine oštrice 10 cm i 18 cm, odnosno hladno oružje, a kojoj je osnovna namjena nanošenje ozljeda ili mogu poslužiti za napad. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 44-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl.59. 286,282), Zakona o nabavi i posjedovanju oružja (čl.72)  i Zakona o osobnoj iskaznici (čl. 16)

Danas tijekom dana će uz optužni prijedlog biti odveden na sud. S obzirom na to da se radi o ponavljaču u činjenju prometnih prekršaja zatraženo je da se okrivljenom odredi zadržavanje, da mu se izrekne kazna zatvora 120 dana i novčana kazna 500,00 € te zaštitna mjera zabrane upravljanja zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca - naveli su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 16:25