StoryEditorOCM
SplitČUVAJTE GLAVU I AUTO

Šok za vozače u Splitu: friško obnovljena i masno plaćena javna garaža se raspada!? Pogledajte fotografije sramote...

Piše Petra Klarić
28. lipnja 2024. - 16:24

Na adresu naše redakcije stigle su fotografije novoobnovljene javne garaže na Pujankama, smještene uza Zagorski put.

Taj parkirališni objekt, izgrađen prije četiri desetljeća zajedno s cijelim kvartom, nedavno je obnovljen kroz projekt vrijedan više od milijun eura. Čitatelji nam javljaju da su na nekoliko mjesta već nastala oštećenja garažnog stropa.

- U garaži pod upravljanjem "Split parkinga" na Zagorskom putu, koja je renovirana i otvorena prije tri-četiri mjeseca, beton pada sa stropa već na nekoliko mjesta - tvrdi naš čitatelj i prilaže dokaze - fotografije oštećenja. 

image

Komadi stropa padaju po podu i vozilima

Čitatelji/Slobodna Dalmacija

Garaža je za korisnike nakon obnove u punom kapacitetu otvorena 1. ožujka. No, kako se može vidjeti na snimkama, tijekom protekla samo četiri mjeseca na nekoliko su se mjesta pojavila oštećenja stropa.

Vidljivo je da je betonski "plafon" (ponovno) oštećen, pa komadi tvrdog materijala padaju po podu i vozilima koja se nalaze na mjestima ispod oštećenja, što bi potencijalno moglo dovesti do štete na automobilima, a što tek ako kome od građana veći komad padne na glavu...

Garaža u Zagorskom putu izgrađena je 1983. godine, kada se gradila glavnina kvarta Pujanke. Obnoviteljske radove Grad je počeo u kolovozu prošle godine, a sanacija se obavljala u nekoliko faza. Sve to građane je koštalo gotovo 1,2 milijuna eura.

Završena je sanacija velike garaže u Splitu, broji se sitno do otvaranja. Gradska firma ima važnu obavijest za građane

- Obnovom je garaži na Zagorskom putu produžen životni vijek i omogućeno je sigurnije korištenje objekta - objavili su iz Banovine neposredno uoči otvaranja 1. ožujka.

Nažalost, čini se da po pitanju sigurnijeg korištenja, radovima unatoč, još nisu otklonjeni svi problemi.

image

Obnovu je Grad Split platio 1.187.179,18 eura s PDV-om

Čitatelji/Slobodna Dalmacija

Objekt se sastoji od 215 mjesta za vozila, pri čemu građani koji je koriste za svoje automobile plaćaju 38,49 eura mjesečno, dok tvrtke za istu uslugu izdvajaju 59,73 eura mjesečno.

Osim ove, na području Pujanki postoje još tri javne garaže, koje, kada im se pridodaju mjesta na Zagorskom putu, mogu ukupno primiti 510 vozila.

Pitanja vezana uz ovaj problem poslali smo gradskoj tvrtki "Split parking", te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga dobijemo. Korisnicima garaže trenutno možemo samo savjetovati da dodatno pripaze na sebe i svoja vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 16:25