StoryEditorOCM
Splitzadovoljni ponuđenim

Sindikalisti splitske ‘Čistoće‘ sastali se s Puljkom, jako su tajnoviti: ‘Opekli smo se već, kad sve bude na papiru...‘

Piše SPLIT SD
4. rujna 2024. - 19:38

Predstavnici sindikata "Čistoće" održali su sastanak s gradonačelnikom Ivicom Puljkom u Banovini. Kako navodi Dalmatinski portal, nakon razgovora nisu bili voljni za komentar, ali neslužbeno saznaju da su ‘iznimno zadovoljni ponuđenim modelom‘. Dvotjedni odmor direktor Ivica Karoglan je tako završio u miroljubivom tonu s radnicima, s tim da je Puljak imao glavnu riječ u jučerašnjoj ponudi.

- Već smo opečeni nakon obećanja. Kada stavimo sve na papir, da se uvjerimo da je istina sve što je rečeno, reći ćemo više - kazao je djelatnik Čistoće za Dalmatinski portal.

Stavi li se na papir obećano, nakon današnjeg sastanka s Karoglanom, trebao bi zavladati mir u gradskoj firmi. 

- Ili mir ili štrajk, trećeg nema - kažu.

Nezadovoljstvo u "Čistoći" je kulminiralo nepotpisivanjem kolektivnog ugovora i lošim odnosima s direktorom. Stanje u firmi se prenijelo i na gradske ulice. Zaratilo se i javno, gradonačelnik je prozivao i zbog navodnog velikog broja bolovanja, navodeći da će lažni dobiti otkaz. Radnici su bili spremni za štrajk, no pričekali su sindikalci dugo željeni sastanak s gradonačelnikom prije konačne odluke.

Branili su najviše 90 posto naknade od primanja tijekom bolovanja, ali zanimljivo, nju nisu izrijekom spominjali ovaj put. Nego su uz zadržavanje dosadašnjih prava, među kojima je naknada, iznijeli nove prijedloge, primjerice usklađivanje plaće po potrošačkoj košarici, dizanje osnovice, petodnevni radni tjedan, tzv. kišni sati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:50