StoryEditorOCM
Splitmogli su i gore proć

Saznali smo stanje osoba koje je u centru Splita ozlijedio majmun. Iz bolnice savjetuju što učiniti ako vam se to dogodi

Piše Frano Kiso
11. lipnja 2024. - 19:45

Kao da nije dovoljno svo ludilo koje se sruči na Split tijekom ljetne turističke sezone, ove godine smo dobili još jedan problem - strance koji na potpuno nezakonit način iskorištavaju nesretne i često strogo zaštićene životinje za brzu zaradu.

- Ponovo su se u centru Splita pojavili stranci sa zaštićenom vrstom, ovaj put zelenim majmunom (zamorcem) kojeg iskorištavaju za zaradu suprotno članku 87. Zakona o zaštiti životinja. Ukoliko ih sretnete bez odgode zovite policiju jer je jadna uznemirena životinja već ugrizla nekoliko građana, koji su zbog navedenog posjetili KBC Split - apelirao je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

image

Zaštićena vrsta zeleni majmun

Bojan Ivošević/Facebook

Kontaktirali smo splitski KBC da utvrdimo kakvo je točno zdravstveno stanje ozlijeđenih osoba i glasnogovornica nam je potvrdila da srećom nije bilo po život opasnih rana.

- U hitni prijem Klinike za infektologiju KBC-a Split jučer su se javile dvije osobe zbog ugriza majmuna, no nije bilo potrebe za ozbiljnijom medicinskom intervencijom - kazala nam je Kristina Bitanga i pojasnila što trebate napraviti ako se nađete u ovoj situaciji.

- Molimo sugrađane koji se nađu u sličnoj situaciji zbog ugriza ove ili bilo koje druge životinje da se obrate obiteljskom liječniku radi provjere cijepnog statusa i epidemiološkoj službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije - apelira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 19:46