StoryEditorOCM
Splitgradsko vijeće

Puljak i Matijević verbalno se šamarali; ‘Vi ste najveći muljator‘; ‘Nema veće prevare od Vas!‘ Ali jednoga svi hvale...

Piše Petra Klarić
23. rujna 2024. - 19:41

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Splita na red je došla točka "Godišnji izvještaj o poslovanju trgovačkog društva Vodovod i kanalizacija", a rasprava gradskih vijećnika vodila se na početku oko skroz drugih stvari.

Svi redom pohvalili su direktora Miroslava Delića, koji je na ljeto 2023. preuzeo ovu gradsku tvrtku pa dio onoga što je navedeno u izvješću nije vezano za njegovo upravljanje.

image

Miroslav Delić

Duje Klarić/Cropix

Pohvalio ga je na samom početku rasprave Igor Skoko (Centar), koji kaže da je u vrlo kratkom vremenu uspio pokrenuti značajan broj projekata, usporedivši njegov mandat s onim Tomislava Šute (HDZ).

- Ono što je zaista dobra stvar je da ste u kratkom roku doveli sve projekte do početka građenja, u par mjeseci ste napravili više nego vaš prethodnik u 6 godina  - rekao je Skoko.

Također, Skoko je rekao da se uskoro gasi Eko-kaštelanski zaljev.

Skoku i vladajuću stranku prozvao je zatim Davor Matijević (SDP), koji je kazao da je Centar Tomislava Šutu podupirao, dok on nije podržao ni jedno izvješće dok je Šuta bio na čelu Vodovoda i kanalizacije.

image

Davor Matijević

Davor Matijević

- Slažem se sa sadašnjim stavom Skoke, ali nisam se slagao s njima kad su govorili da je Šuta dobar direktor i da treba ostati na čelu Vodovoda - rekao je Matijević.

Rasprava je zatim krenula u sasvim drugom smjeru, počele su međustranačke razmirice na relaciji SDP - Centar i prozivke o transparentnosti unutarstranačkih izbora.

Matijević je gradonačelniku Ivici Puljku kazao da je Centar unutarstranačke izbore održao u dnevnom boravku obitelji Puljak, gdje su birali kome će ići koja pozicija.

image

Ivica Puljak

Nikola Brboleža/Cropix

Puljak mu je odgovorio da nema većeg lažova i muljatora od njega.

- Kad već spominjete izbore u stranci, vi ste vjerojatno najveći muljator. Ubacili ste 500 listića u kutije, u drugom krugu ih je bilo samo 150 kada su iz Zagreba kontrolirali. Vi ste muljator koji laže i krade glasove u izbornom procesu, takvo namještanje izbora je do sada nije viđeno - poručio mu je Puljak.

Komentirao je Matijević zatim koaliciju Centra i SDP-a na prošlim parlamentarnim izborima.

- Ne postoji veće prevare od Vas. Vi niste sudjelovali ni u jednim izbornim procesima jer imate OPG i dogovarate se kome će ići koje mjesto. Sada više nemamo klauna na Iblerovom trgu, neće više biti prostora za trgovce i manipulatore kao što ste vi.

A slobodno nastavite s praksom kadroviranja HDZ-ovaca i pretvarajte se da ste nešto što niste, sve manje je ljudi koji vam vjeruju - zaključio je.

Nakon rasprave većinom glasova vijećnika podržano je izvješće Vodovoda i kanalizacije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 19:42