StoryEditorOCM
SplitDOBILI PO PRSTIMA

Poznati splitski kafić u velikim problemima: upali im inspektori i policajci, pa ih ‘zapečatila‘ i Banovina, evo i zašto

Piše SPLIT SD
20. lipnja 2024. - 06:46

Ugostiteljski objekt "Pub Cool Garden" u Ulici Domovinskog rata, na kućnom broju 21, dobio je "po prstima" zbog prekoračenja dopuštenog radnog vremena.

Grad im je odlučio za dva sata skratiti radno vrijeme, a odluka je donesena nakon što su od Policijske uprave splitsko-dalmatinske dobili pisanu predstavku o kršenju Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako se navodi u Službenom glasniku koji objavljuje Banovina, odredba će biti na snazi šest mjeseci od dana izvršnosti, pa će popularni ugostiteljski prostor nasuprot Pravnog fakulteta, koji je svpoja vrata gostima otvorio krajem listopada 2018. godine, raditi dva sata kraće.

- Ugostiteljskom objektu naziva "Pub Cool Garden", određuje se za dva sata raniji završetak radnog vremena od onog propisanog Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Grada Splita. Raniji završetak radnog vremena određuje se u trajanju od šest mjeseci od dana izvršnosti ovog rješenja - navedeno je u dokumentu gradske uprave.

Ističe se da je odluka donesena na temelju naplaćene novčane kazne od strane Državnog inspektorata zbog nepridržavanja propisanog radnog vremena. Inspekcijski nadzor u tom baru obavljen je 21. veljače.

- Članak 12. Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Grada Splita propisuje da gradonačelnik (Ivica Puljak, op.a.) može po službenoj dužnosti pojedinom ugostiteljskom objektu rješenjem odrediti za dva sata raniji završetak radnog vremena od radnog vremena propisanog spomenutom Odlukom, ako u provedenom postupku utvrdi da je u roku od godine dana prije pokretanja postupka ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

- da je od strane mjerodavnog nadležnog tijela naplaćena novčana kazna i/ili donesena pravomoćna odluka i/ili akt zbog nepridržavanja propisanog radnog vremena,

- da je donesena pravomoćna odluka i/ili akt mjerodavnog nadležnog tijela o remećenju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu, odnosno njegovoj neposrednoj blizini,

- da je od strane sanitarne inspekcije odnosno mjerodavnog nadležnog tijela utvrđeno prekoračenje najviše dopuštene razine buke - objašnjeno je u Službenom glasniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 06:46