StoryEditorOCM
Splitnenadana promjena

Poznati splitski ginekolog zamjenik je novog ravnatelja KBC-a, Krešimira Dolića. U igri je bio i ovaj oftalmolog

Piše Ivica Marković
8. listopada 2024. - 14:52
dr. Marko Jukić i dr. Krešimir Dolić, prilikom preuzimanja funkcije ravnatelja KBC-a SplitDuje Klarić/Cropix

Pisali smo prije nekoliko dana kako će novo ravnateljstvo KBC-a Split biti jedno od najmlađih u državi.

Naime, novi ravnatelj KBC-a Split, izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić, ima 45 godina, pomoćnica za kvalitetu doc. dr. sc. Mirela Pavičić Ivelja (43), a budući zamjenik ravnatelja, čije je imenovanje trebalo potvrditi samo Upravno vijeće (UV) bolnice, izv. prof. dr. sc. Ljubo Znaor 48 godina.

image

Pomoćnica ravnatelja za kvalitetu dr. Mirela Pavičić Ivelja
 

Tom Dubravec/Cropix

Dr. Znaor je u međuvremenu, ipak, odustao, odnosno  zahvalio se na ponuđenoj funkciji te je iz osobnih razloga odbio postati zamjenikom ravnatelja. On se u potpunosti planira i dalje posvetiti svom osnovnom zanimanju, a to je oftalmologija. No, Znaor je ipak dobio ulogu u najužem timu novog ravnatelja te je postao njegov savjetnik.

Kako je ovaj oftalmolog nenadano odustao od ove funkcije, iako je to bila već "gotova stvar", trebalo je pronaći adekvatnu zamjenu, odnosno osobu koja je voljna sjesti u fotelju zamjenika ravnatelja.

Ta je osoba pronađena u "liku i djelu" dr. Marka Jukića (64), splitskog ginekologa koji je od 10. srpnja ove godine, do sredine rujna, do izbora dr. Dolića za novog ravnatelja KBC-a Split, obavljao funkciju v.d. ravnatelja najveće dalmatinske bolnice.

Tada, kada je dr. Dolić preuzeo funkciju ravnatelja, on i dr. Jukić su se pozdravili, Dolić je preuzeo funkciju i zahvalio se na svemu što je dr. Jukić, kao v.d. ravnatelja uradio za bolnicu, a dr. Jukić je naglasio da se vraća svojim pacijenticama na Kliniku za ženske bolesti i porode.

No, eto sudbina će ih ponovno spojiti i bit će najbliži suradnici.

Kako doznajemo dr. Jukić je prihvatio ovu ponudu da bude zamjenik ravnatelja, a njegovo imenovanje formalno-pravno je potvrdilo i Upravno vijeće splitske bolnice na današnjoj elektronskoj sjednici. Izglasali su dr. Jukića, koji je tako nenadano postao zamjenik ravnatelja splitske "tvornice zdravlja".

Ovom promjenom, prosjek godina troje vodećih ljudi bolnice neće biti, kako smo pisali nešto više od 45 godina, već nešto više od 50 godina, što ih ponovno čini, vrlo vjerojatno najmlađim ravnateljstvom u povijesti splitske bolnice, a moguće i u povijesti hrvatskog zdravstva.

Još su uvijek dovoljno mladi, u prosjeku, da mogu "dobro potegnuti" i zasukati rukave, kako bi od KBC-a Split napravili "najbolju bolnicu na svitu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 16:24