StoryEditorOCM
Splitnevolja

Popucale cijevi po Splitu, veliki dio grada od sinoć bez vode: ‘Sumnjam zbog čega, ovo se prije nije događalo!‘

Piše Stipe Šarić
16. listopada 2024. - 08:27
Radnici vodovoda na terenu popravljaju puknutu vodovodnu cijev na križanju Poljičke i Ulice Brune BušićaDuje Klarić/Cropix

Već drugi put u sedam dana na području Trstenika i to cijeli dan. Puknuća cijevi se dešavaju, ali ovako duga nikad. Zanimljivo je da su puknuća se počela dešavati od kada se rade radovi ispod hotela Radisson Blue (pokraj Medicinskog fakulteta). U Vodovodu sliježu ramenima, ne znaju zbog čega je, niti da kažu koliko će kvar trajati, a stvar je jasna zbog čega cijevi pucaju u zadnje vrijeme.

Piše nam tako ogorčena čitateljica Ivana Rudan, nakon što cijelu noć u kućanstvu nisu imali vode, a sad se agonija nastavlja.

- To se nikad prije nije dešavalo. Kad su počeli radovi na toj lokaciji, počeli su i naši problemi. Zanimljivo je i kada sam jutros prijavljivala nestanak vode na dežurni telefon Vodovoda, rekla sam im da je greška očito gradilište kraj hotela Radisson, i da se to nikad nije dešavalo, a gospodin je samo šutio... - dijeli žena sumnju s nama.

image
Duje Klarić/Cropix

Kako nam javljaju iz ViK-a, noćas je pukla vodovodna cijev na dva mjesta na širem području Trstenika. Jedan je manji kvar, dok je na križanju Ulice Bruna Bušića i Poljičke ceste riječ o znatno većem kvaru.

- Noćas je došlo do kvara, a sada polako sužavamo područje da bi što manje ljudi ostalo bez vode. Dvije cisterne će biti na terenu, a jedna od njih će po potrebi razvoziti vodu po vrtićima i drugim ustanovama.

Radnici su na terenu i rade na popravku kvara, ali je teško procijeniti koliko će to trajati. Dok traju radovi, jedan dio ceste će biti zatvoren za promet - poručili su iz ViK-a.

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image

Radnici vodovoda na terenu popravljaju puknutu vodovodnu cijev na križanju Poljičke i Ulice Brune Bušića

Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 14:43