StoryEditorOCM
SplitFEŠTA U hnk

Premijer Plenković na proslavi dana Splitsko-dalmatinske županije: ‘Milanović je zlokobni kršitelj Ustava‘

Piše Sandra Barčot
30. rujna 2024. - 11:12

Svečana sjednica Skupštine Splitsko-dalmatinske županijske skupštine, povodom rođendana ove regionalne uprave i nebeskog zaštitnika sv. Jere, održava se danas u splitskom HNK-a, uz sudjelovanje brojnih visokih uzvanika.

Među njima su i premijer Andrej Plenković, ministar Branko Bačić ujedno i potpredsjednik Vlade RH, Ante Sanader potpredsjednik Sabora RH, ministri Šime ErlićTonči Glavina i Ivan Šipić, Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko neretvanske županije, saborski zastupnici Tomislav Šuta, Danica Baričević i Sabina Glasovac, državna tajnica Zrinka Mužinic Bikić, HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac...

"Drago nam je što je Vlada partner u razvoju cijele Dalmacije i priobalnog područja i otoka i zaleđa. Osobito nam je želja u trećem mandatu posvetiti se rješavanju velike prometne platforme kako bi se riješile velike gužve koje nastaju osobito na istočnom pravcu odavdje od Solina, preko Mravinaca, Stobreča, do Omiša. Radovi idu dobro na tunelu Kozjak, vjerujem da će ta nova prometnica rasteretiti Split" - kazao je Plenković, piše Dnevnik.hr.

Osvrnuo se i na predsjednika Zorana Milanovića.

"Riječ je o jednom zlokobnom kršitelju Ustava koji je, dok sam bio u Americi, iskoristio prigodu i ponovno projicirao na mene osobno sve ono što on jest. Osoba koja pet godina promašila svoj mandat kojeg je dobila od birača, s bilancom rezultata koji je ravan nuli, nikakvog doprinosa, imali smo i štetu zbog njegovih proruskih stajališta na međunarodnoj razini…"

"Posjet s aspekta suradnje s Hrvatima koji žive u SAD-u je bio dobar", rekao je o svom odlasku u SAD.

Naveo je da se na Zakonu o obrani radi.

"Ne znam odakle ta tema o odgodi vojnog roka. Zlokobni kršitej Ustava reagira na neke novinske članke. Kada Vlada bude spremna ići će u izmjene zakona, ideja je da sve bude spremno za sljedeću godinu", kazao je Plenković, piše Dnevnik.hr.

image
Nikola Vilić/Cropix
image

Tonči Glavina, Dragan Primorac i Branko Bačić

Nikola Vilić/Cropix

U kazalištu su i brojni gradonačelnici i načelnici prostorno najveće županije s 55 jedinica lokalne samouprave.

Osim prigodnih govora i rezimea učinjenog tijekom minule godinu u povodu obilježavanja 31 rođendana županije bit će uručene i nagrade.

image

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban

Nikola Vilić/Cropix

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić, liječnik prof.prim. dr. sc. Vedran Radonić i akademik Nenad Cambi dobit će nagrade za životno djelo. 

Godišnje nagrade će dobiti organizator Ultre Joe Bašić, kao i Nedjeljko Kovačev, Ivan Pavišić, dr. sc. Marija Jović, prof. dr. sc. Mladen Parlov. 

Skupne nagrade uručit će se Kulturno-umjetničkoj i športskoj udruzi Cista Velika, Oratoriju Don Bosco - Kman, Splitskom dijabetičkom društvu, Hrvatskom katoličkom glazbenom društvu Podstrana, Kulturno-umjetničkoj udruzi Milan Begović. 

image

Tonči Huljić

Nikola Vilić/Cropix
image

Branko Bačić, Andrej Plenković i Blaženko Boban

Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina

Nikola Vilić/Cropix
image

Branko Bačić

Nikola Vilić/Cropix
image

Premijer Andrej Plenković

Nikola Vilić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 13:52