StoryEditorOCM
Splitizdana suglasnost

Od sutra iz Splita do Starog Grada možete katamaranom svaki dan! Odobreni češći polasci, ovo su svi detalji...

Piše Split SD
5. lipnja 2024. - 20:16

Od sutra, 6. lipnja, na "Jadrolinijinoj" brzobrodskoj liniji Split – Bol – Stari Grad – Jelsa polasci iz Splita za Stari Grad bit će svakog radnog dana. Izravan polazak iz Splita je u 13 sati, a povratno putovanje iz Staroga Grada je u 14 sati i 45 minuta od ponedjeljka do petka.

- Zbog iznimno pozitivnih reakcija stanovnika otoka Hvara na uvođenje brzobrodske linije 9603 Jelsa - Bol - Split uz ticanje luke Stari Grad, Grad Stari Grad i Splitsko-dalmatinska županija uputili su nadležnim tijelima zahtjev za povećanjem učestalosti prijevoza na državnoj liniji 9603 na način da se nastavi odvijati i u razdoblju sezone te na taj način postane cjelogodišnja. 

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Sukladno Zahtjevu povećana učestalost na liniji uključuje polazno-povratno putovanje od ponedjeljka do petka na relaciji od Splita prema Starom Gradu i obratno i u razdoblju visoke sezone (putovanje u 13 iz Splita za Stari Grad i u 14.45 iz Starog Grada za Split).

Agencija za obalni i linijski pomorski promet izdala je svoju prethodnu suglasnost na povećanu učestalost prijevoza. Sretni smo što nastavkom plovidbe katamarana na liniji 9603 stanovnicima Grada Staroga Grada i ostalim  stanovnicima otoka Hvara, koji ne koriste vozilo, a koji odlaze u ranojutarnjim satima trajektom  na liniji 635 Stari Grad – Split na terapije i zdravstvene preglede u kliničke ustanove u Splitu, omogućavamo povratno putovanje brzobrodskom linijom kao i u razdoblju izvan sezone - pohvalila se Splitsko-dalmatinska županija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 12:36