StoryEditorOCM
SplitZADNJI ROK

Objavljene rang-liste za upis na fakultete, poznato i koji su splitski studiji bili najtraženiji među budućim brucošima

Piše D.B.
19. rujna 2024. - 19:25

Objavljene su konačne rang-liste za upis kandidata u jesenskom upisnom roku na studije visokih učilišta u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2024./2025. U jesenskom je upisnom roku ponuđeno bilo 1170 studija s ukupno 18.572 upisna mjesta. Prijavilo se 8886 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 6363. 

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, u jesenskom upisnom roku najpoželjniji studiji s kvotom od barem 10 mjesta bili su Poslovna ekonomija s Ekonomskog fakulteta i Građevinarstvo s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te online studij Sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Taj studij imao je ujedno i najveći broj prijava prvog prioriteta.

Što se tiče Sveučilišta u Splitu, najpoželjniji studiji u jesenskom roku bili su Kineziologija na Kineziološkom fakultetu, te Računarstvo i Menadžment trgovine i turizma (stručni) na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu imao je, pak, najveći broj prijava prvog prioriteta među studentima koji su pravo upisa stekli u jesenskom roku.

Podsjećamo, prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku prijavilo se ukupno 32.285 kandidata koji su mogli birati između 1313 studija, na kojima je ukupna upisna kvota 41.174. Pravo upisa na neki od studija u ljetnom upisnom roku ostvarilo je 23.540 kandidata i kandidatkinja.

image
Vojko Bašić/Ilustracija/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:25