StoryEditorOCM
SplitNA PRAGU ŠTRAJKA

‘Objavite ovo, neka vide za što mi radimo!‘ Splitski Uberovci odbijaju vožnje, cijena transfera do Resnika sve govori

Piše Mirela Goreta
31. svibnja 2024. - 09:50

"Pa je li ovo sramota? Objavite ovo, neka svi vide za što mi radimo", stoji u opisu screenshota cijene UberX vožnje od splitske Ulice Petra Svačića do aerodroma u Kaštel Štafiliću, koju je jutros oko osam sati aplikacija izračunala vozaču. Za vožnju procijenjenog trajanja 24 i pol minute i prijeđenih 24 kilometra do splitske zračne luke UberX vozač može zaraditi 16,48 eura.

Splitski vozači Ubera najavljuju štrajk: ‘Nećemo voziti za jedan euro. Ugasit ćemo sve za vikend!‘

Screenshot objavljen je u WhatsAp grupi bijesnih splitskih vozača Ubera spremnih na štrajk čiji broj raste munjevitom brzinom. Još jučer je brojila dvjestotinjak članova, a jutros ih je dvostruko više.  

image
Screenshot

Splitski vozači Ubera ovih dana, rekli su nam, redom odbijaju vožnje, jer im je, kako se su požalili i najavili potencijalni štrajk za vikend, cijena rada uoči turističke sezone pala za dvadesetak posto. A zapravo su, kao lani u ovo doba, očekivali podizanje cijene vožnje. Turisti im se, govore, rugaju za koje se male pare vozikaju po Splitu i njegovoj okolici, pogotovo u slučaju kombija.

"Kombije s 8+1 sjedišta stavili su sada, bez ikakve najave ili obavijesti, u kategoriju od 6 sjedišta što znači da kategorija 8+1 ili ‘Van‘ više ne postoji. Ljudi su digli kredite kako bi kupili vozila i mogli raditi ovaj posao, a sada ih se stavlja u ovakvu situaciju. Na pomolu je štrajk, ako se ovo ne riješi", revoltirano poručuju splitski Uberovci. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 09:27