StoryEditorOCM
SplitVIŠE SREĆE DRUGI PUT

Ništa od studija novinarstva u Splitu ove godine. Iz Sveučilišta su nam objasnili razlog, malo tko je ovo očekivao...

Piše N. L.
5. listopada 2023. - 18:58

Studenti koji su od ove akademske godine htjeli upisati studij Novinarstvo u suvremenim medijima koji je trebao startati ove jeseni, neugodno su se iznenadili kad im je par dana prije početka semestra došla vijest kako se spomenuti studij - neće izvoditi.

Koji je razlog ovakvoj iznenadnoj odluci, pitali smo Sveučilište u Splitu.

- Diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima neće se izvoditi u akademskoj godini 2023/2024. Naime, Sveučilište je donijelo takvu odluku jer je broj prijavljenih za navedeni studij manji od 10, a u tom slučaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne financira izvođenje studija.

image
Vojko Bašić/Cropix

To znači da bi se studij Novinarstvo u suvremenim medijima morao izvoditi uz plaćanje, a za takav način izvođenja studija Sveučilište nema dopusnicu.

Očekujemo da će studij biti atraktivan našim studentima prijediplomskog studija Komunikacija i mediji koji će sigurno htjeti nastaviti svoje obrazovanje upravo na diplomskom studiju Novinarstvo u suvremenim medijima.

image
Vojko Bašić/Cropix

Sveučilište u Splitu zahvaljuje svim studentima koji su iskazali interes za novi diplomski studij i na dispoziciji im je ukoliko trebaju pomoć pri odabiru drugog studija - odgovorili su nam iz Sveučilišta.

Podsjetimo, Senat Sveučilišta u Splitu je u srpnju ove godine donio odluku o dopuni plana upisa studenata u prvu godinu sveučilišnih diplomskih te stručnih diplomskih studija u akademskoj godini 2023./2024., koja se odnosila baš na ovaj studij.

Fakulet je trebao primiti 25 studenata, trebao je trajati dvije godine, a studenti bi po njegovu završetku stekli 120 ECTS bodova i dobili bi akademski naziv magistra, odnosno magistre novinarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 15:29