StoryEditorOCM
Splitvrije u splitu

Nevjesta vlasnika ‘Tommyja‘ prijavila poznatog poduzetnika za radove, mora stati: ‘Ovo je Divlji zapad‘; ‘Imam dozvolu‘

Piše Petar Čikeš
24. srpnja 2024. - 12:36

Usred ljetne sezone na Mejama je nastala pobuna protiv građevinskih radova koji se odvijaju u ulici Pod Kosom. Tomislava Mamić, nevjesta i imenjakinja uglednog splitskog poduzetnika, stanarka jedne od kuća iz iste ulice, obratila nam se puna gorčine.

– Po cijele dane dolaze tu s bagerima četveroosovincima koji svojom bukom i prašinom čine život ovdje nesnosnim. Osim toga, trpim i značajnu financijsku štetu. Gosti koji su ovdje planirali provesti ljetni odmor su mi otkazali svoj boravak nakon tri dana od planiranih dvanaest, naravno, uz povrat novca – požalila nam se. 

Nastavila je s riječima kritike na račun Grada Splita koji je, kaže nam, dužan građevinske radove prekinuti pošto su za vrijeme ljetne sezone zabranjeni. 

image

Tomislava Mamić

Privatni album

– Poslala sam prijave i građevinskoj inspekciji i komunalnom redarstvu, ali nitko još nije reagirao. Ostaje mi jedino da pokušam žaliti se na više razine u Zagrebu jer je ovdje očito kao na Divljem zapadu – pojadala se. 

Iz Grada Splita su nam potvrdili kako je prijava protiv radova u ulici Pod Kosom zaprimljena te da je izdano rješenje o obustavi radova.

– Za gradilište na Mejama izdano je rješenje o obustavi radova i poslano na adrese svih investitora. Nakon zaprimanja rješenja o zabrani radova od strane investitora, komunalni redar će obaviti kontrolni očevid te postupati dalje po zatečenom stanju. Ukoliko investitor ne postupi po zaprimljenom rješenju, izdat će mu se novčana kazna – odgovorili su na naš upit. 

Radove u ulici Pod kosom na lokaciji na kojoj je planirana stambena zgrada izvodi poznata građevinska tvrtka "Ing-Jet". Investitora je čak osam, a najzvučnije ime među njima je ono Miroslava Jeličića Purka. On nam je potvrdio da su radovi na Mejama - u tijeku.  

image

Miroslav Jeličić Purko

Goran Šebelić/Cropix

– Tako je, ja sam jedan od investitora objekta koji je u izgradnji na Mejama, u ulici Pod kosom. Što se tiče pritužbi jednog susjeda na navodnu nesnosnu buke koju na gradilištu stvaraju građevinski strojevi, imam načelno razumijevanje za njih. Ali, radi se o dezinformaciji.

Po izjavi Nadzornog inženjera vrše se samo radovi na izvođenju konstruktivne zaštite pokosa građevinske jame, za koje imamo odobrenje. Radi se o radovima koji su obavezno i neodložno moraju odraditi zbog sigurnosti naših djelatnika, a i susjednih objekata pa tako i objekta susjede koja se žali na buku – rekao je Miroslav Jeličić Purko.

image

Rješenje Grada Splita na koje se poziva Miroslav Jeličić Purko 

Grad Split

Purko je inzistirao na tome kako za radove u ulici Pod Kosom na Mejama ima sve potrebne dozvole. 

– Ponavljam, za izvođenje tih radova imamo dozvolu Grada. Nažalost, ta osoba nema razumijevanje koje je očekivala i imala kada su njeni prethodnici gradili svoju kuću. Nadamo se da će nadležna gradska tijela koja su zasuta prijavama dotične osobe imati razumijevanja i objektivno procijeniti o čemu se ovdje radi.

I sam predsjednik Gradskog vijeća Splita gospodin Željko Domazet je prilikom prihvaćanja svih zahtjeva koji su došli na sjednicu Gradskog vijeća izrekao: ‘Oni nama buče noću, a mi ćemo njima danju‘, kroz malu dozu ironije poručio građanima Splita da radovi na Hotelu Marjan, hotelu na Bačvicama i radovi na Žnjanu kao i svi ostali radovi moraju imati strpljenje svih građana, pa i turista Splita – zaključio je Purko. 

No, unatoč tvrdnjama gospodina Jeličića, Grad je na kraju ipak donio odluku da radovi moraju biti zaustavljeni. Na rješenje o obustavi radova moguće je podnijeti žalbu nakon koje bi, ukoliko je investitor podnese, vještak trebao procijeniti tko je u pravu. Što će biti epilog ove zavrzlame, ostaje tek za vidjeti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 14:24