StoryEditorOCM
SplitIš, iš...

Koji kralj! Popeo se na vrh škole u Splitu, na kraju ga spašavali vatrogasci. Pogledajte ovu akciju, pao je i pljesak!

Piše I. P.
3. lipnja 2024. - 18:10

Već nekoliko dana po Mertojaku šeta paun koji je vjerojatno došao s Gripa gdje im je stanište. Međutim, danas se pak popeo na vrh osnovne škole Mertojak! Zgrada je to s prizemljem i dva kata. Paun je na krovu škole cijeli dan i glasa se, a spas od sunca potražio je u hladovini. Zbunjeni stanovnici Mertojaka u čudu se pitaju kako je dospio gore.

Djelatnice škole rekle su nam da do vrha zgrade imaju skale, no vjerojatnije je doletio gore kako bi pobjegao od djece koja ga "gnjave".

image
Snimila čitateljica

Na Facebook grupi koja okuplja stanare Mertojaka pišu kako se zna popeti i na zgradu u Odeskoj ulici. Više puta smo svjedočili kako su paunovi znali prošetati sve do istočnih gradskih kvartova, ali ne sjećamo se da smo ih vidjeli kako se penju po školama.

image
Snimila čitateljica

Kad se vidjelo da se ovome iz naše priče baš ne silazi s krova škole, pozvani su upomoć vatrogasci koji su izašli na teren, popeli se na vrh škole protupožarnim skalama i stjerali pauna u kut koji je onda sletio na tlo. Akcija spašavanja je uspješno završila, okupljeni su građani vatrogascima na kraju i zapljeskali.

Svakako, ako niste znali, paunovi su druželjubive životinje i ne vole samoću. Jedan mužjak ili jedna ženka mogu biti nesretni i letjeti okolo u potrazi za društvom, ali ipak najviše vole biti u društvu partnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 20:40