StoryEditorOCM
Splitfran legenda

Najmlađi drifter na natjecanju u Splitu ima tek 13 godina, mama puca od ponosa: Prvi put je za volan sjeo s 8 godina...

Piše Frano Kiso
30. lipnja 2024. - 14:34

Počeo je drugi i posljednji dan DONUT natjecanja na Poljudu, a na današnjem je rasporedu međunarodno natjecanje u driftanju.

Pripreme su počele već tijekom jutra, brzine, prašine, ali ni vrućine nije manjkalo. Zvijezda dana ipak je bio Fran Černjul, najmlađi drifter na natjecanju - dječak od, zamislite, 13 godina!

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Frano Kiso

- Fran odmalena ima izraženu nadarenost za vožnju, počevši od bicikla, motora, traktora pa i bagera - svašta je on vozikao. Sa 8 godina iskazao je sklonosti prema driftu, a prvi put za volan od auta sjeo sa 10 godina i od tu je sve krenulo - kaže nam Franova mama, Petra Černjul, koja Frana u pratnji supruga vjerno prati na putu do ostvarenja snova:

image
Frano Kiso

- On nas je kao roditelje uveo u neki novi svijet, nama dotad nepoznat! Krenuli smo kao dio publike, a Fran nas je zapravo podmuklo pripremao na ono što slijedi – sada je vlasnik BMW-E36 i najmlađi drifter Hrvatske - nastavlja Petra i dodaje kako Franu dolazak u Split predstavlja veliki izazov jer je to prvi događaj u Splitu takvog karaktera, a organizatori DONUT-a ponosno stvaraju preduvjete za integraciju mladih u motorsport i aktivno promicanje sigurnosti.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 22:01