StoryEditorOCM
Splitsve ide po planu

Na splitskom Žnjanu je niknuo prvi objekt i to onaj najvažniji: pogledajte impresivne kadrove platoa snimljene iz zraka

Piše split sd
24. rujna 2024. - 09:40

Nešto više od pola godine od početka radova, betonski radovi na podzemnoj garaži, najvećem i najzahtjevnijem objektu na cijelom žnjanskom platou, dovršeni su i to prema predviđenom dinamičkom planu, javljaju iz gradske tvrtke "Žnjan".

Garaža, dužine skoro 500 metara sa gotovo 1.000 parkirnih mjesta, tako je postala jedinstveni objekt, a sada slijedi dovršetak radova na sportskim terenima koja će se nalazi na krovu, kao i unutrašnje uređenje garaže.

Radnike i gradilište ovim je povodom posjetio Ivica Puljak, gradonačelnik Splita i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić.

image
Gradska tvrtka Žnjan

- Na Žnjanu je niknuo prvi objekt – velika javna garaža koja će značajno rasteretiti promet, osigurati parking za građane ovog dijela grada te se skladno uklopiti u cjelokupan kompleks koji će, već sada je jasno, biti impresivan. No, garaža nije cilj sama po sebi. Svima koji dolaze na Žnjan osigurat ćemo javni prijevoz kako bi što lakše pristupili plaži i uživali u brojnim sadržajima i događanjima.

Radovi teku prema planu, a nadamo se povoljnim vremenskim uvjetima kako bi vrijednim radnicima olakšali ovaj zahtjevan posao. Zahvaljujem im na dosadašnjem izvrsno obavljenom poslu. Zaista je privilegija svjedočiti nastajanju jedne od najljepših plaža na Mediteranu. Vjerujem da svi s nestrpljenjem iščekujemo sljedeće ljeto, kada će otvaranje ove plaže označiti novo razvojno poglavlje, ne samo za Žnjan, već i za cijeli Split - rekao je gradonačelnik Puljak.

Paralelno s garažom, ne miruje se ni na drugim lokacijama na platou pa je tako izgradnja svih ostalih objekata u tijeku, a neki od njih već su i pri samom kraju betonskih radova. Dio šetnice, koja će povezivati sve objekte na platou, dovršen je, a izgradnja se nastavlja i dalje ovisno o radovima na ostatku gradilišta. Od zahtjevnijih radova u narednom periodu još slijedi postavljanje istočne skakaonice (zapadna je postavljena) te postavljanje kupole na amfiteatru.

image
Gradska tvrtka Žnjan

- Ovo je za sve nas koji svaki dan živimo ovo gradilište, jedan veliki milestone! Uz dobro planiranje i koordinaciju, velike napore i odricanja svih inženjera i radnika, uz temperature na gradilištu nerijetko preko 40 stupnjeva ovog ljeta, odrađen je najzahtjevniji dio radova unutar rokova. Cijelo ljeto nije bilo predaha, ali kada vidite finalni rezultat, onda znate da se to isplati. Ne bude li većih vremenskih nepogoda, očekujemo da će preostali betonski radovi biti gotovi krajem ove godine, nakon čega nam slijede instalacije i opremanje objekata te završno uređenje - rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta od strane tvrtke "Žnjan".   

Iz tvrtke "Žnjan" su poručili da će se tijekom listopada na dijelovima platoa gdje se betonski radovi budu privodili kraju, započeti s pripremom terena za hortikulturu i zelenilo. Ističu da će Žnjan nakon što se završe svi projekti koji se izvode, postati druga najveća zelena oaza u Splitu s oko 48.000 četvornih metara zelenila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 09:41