StoryEditorOCM
SplitPULJAK GA ‘PRENILA‘

Ministar Butković tvrdi da je aktivna cesta Solin-Split-Omiš?! Poslušajte što govori... I ne pretječite u koloni!

Piše S. Ša.
19. rujna 2024. - 09:59

Splićani i svi koji gravitiraju Splitu, pogotovo oni s omiške strane, dobro znaju kakva nam je cesta od Splita do Omiša i obrnuto. Omišani se još nekako preko sela i mogu domoći Splita, ali stanovnici Podstrane su osuđeni na staru Jadransku magistralu i  ostavili su pola života u koloni.

Tko zna kad će se dočekati brzu cestu koja će spojiti Solin, preko Splita, s Omišem... Novosti na tu temu objavila je saborska zastupnica Marijana Puljak na društvenim mrežama. Naime, Puljak je podijelila snimku govora ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića na jučerašnjoj sjednici sabora vezano uz status izgradnje i nove informacije o spomenutoj cesti koju desetljećima čekamo, a možete ga čuti OVDJE.

image

Na fotografiji: Oleg Butković

Ronald Goršić/Cropix

 - Ja sam redovito u koordinaciji s "Hrvatskim cestama" u Splitu, trenutno se probija tunel Kozjak, te radovi idu dobro. Krenulo je samo probijanje portala, znači to je novi izlaz iz autoceste Vučevica. Projekt je vrijedan nešto više od 100 milijuna eura, a također su uspješno krenuli i radovi na Širini, jednom velikom projektu koji će prometno dodatno rasteretiti sam ulaz u Split.

Međutim, da bi u cijelosti riješili kolaps i prometnu zagušenost oko Splita, rješenje je ta multimodalna platforma Solin-Split-Omiš za koju smo prvu dionicu pustili u obilaznicu Omiša s mostom i raspisan je natječaj za nastavak prema Dugom Ratu, a s ove strane radi se čvor "Mravince" i naravno očekujemo, za već ugovoren projekt od 32 milijuna eura, nastavak prema čvoru "TTTS". Tako da je u svim fazama ta cesta aktivna, a ono što nam ostaje je središnji dio za koji se još uvijek projektira.

image

Nepregledne kolone iz Podstrane na ulazu u Split

Nikola Brboleža/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 10:05