StoryEditorOCM
SplitMEJAŠI BUJAJU

Kraj splitskog Malla niče novi objekt. Priča se zavrtjela nakon što su se kupci žalili na parking: Drugi je to vlasnik!

Piše Petra Klarić
17. rujna 2024. - 08:05

Od čitatelja smo zaprimili pritužbu na zemljano parkiralište pokraj trgovačkog centra Mall of Split, kažu da je u užasnom stanju, pogotovo nakon kiše, kad se tamo stvore velike lokve. No odgovor Uprave trgovačkog centra otkrio nam je drugu stranu priče.

Naime, radi se o zemljanom parkiralištu koje se nalazi tik do sporednog ulaza u Mall of Split, onoga na kojemu nekad zna biti i cirkus. To je, govori nam čitatelj, zaista loše mjesto za parkiranje. Doduše, pohvalio je garažu centra, za koju kaže da je prostrana i uredna. 

image
Čitetelj/Slobodna Dalmacija

– Često parkiram kod Split Malla na vanjskom parkingu, ali to je zaista strava mjesto za parkiranje. Rupa do rupe, a tek kad je kiša – iz auta ne možete ni izaći, upadne vam doslovce cijelo stopalo. Nije mi jasno da trgovački centar koji pretendira da je najveći, najmoderniji i najbolji u Dalmaciji ima ovakav parking direktno uz objekt. Ljudi su već upozoravali, ali ništa. Ako je parking neuvjetan, onda ga zatvorite. No garaže su im za svaku pohvalu, uredne, s prostranim mjestima. Ali ovaj vanjski, lele... – kaže nam jedan čitatelj, koji je priložio i fotografije.

Odgovor Uprave otkrio nam je da to parkiralište uopće nije u njihovu vlasništvu, te dodaju da su upoznati s činjenicom da posjetitelji centra često koriste taj prostor za parkiranje automobila, ali draže bi im bilo da koriste njihovu garažu.

image
Čitetelj/Slobodna Dalmacija

– Mall of Split nema vanjski parking. Zemljište koje se nalazi pokraj TC-a Mall of Split u vlasništvu je druge firme, te je na njemu planiran građevinski projekt.

Upoznati smo s činjenicom da posjetitelji centra često koriste navedeno zemljište za parkiranje osobnih automobila, uostalom kao i druga zemljišta u blizini centra. Nama bi bilo draže da kupci i posjetitelji centra umjesto tih zemljišta koriste garažu centra jer TC Mall of Split ima više od 2000 parking mjesta raspoređenih u urednim i održavanim garažama, koje posjetitelji mogu neometano i besplatno koristiti tijekom posjeta TC-u Mall of Split – rekli su.

Katastar i Zemljišnik potvrdili su nam ono što su nam rekli iz Uprave. Prostor na kojemu je Mall of Split u vlasništvu je tvrtke "Mejaši prvi d.o.o.", dok je improvizirano parkiralište površine 634 četvorna metra u vlasništvu tvrtke "Mejaši drugi d.o.o.".

image

Split, 211223.
Kruzni tok kod trgovackog centra Mall of Split.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 08:28