StoryEditorOCM
Splitnovi projekt

Kod Krstarice se gradi sportski centar, a HDZ ustraje i na parku u spomen na dva poginula branitelja iz te kultne zgrade

Piše Split SD
30. studenog 2023. - 14:49

Članovi HDZ-a Trstenik su se pohvalili da su zahvaljujući njihovoj inicijativi i zalaganju već finalizirane dvije faze projekta športsko-rekreacijskog centra kod zgrade Krstarica.

Prva faza se sastojala od realizacije malonogometnog "cageball" terena s umjetnom travom i modernog "street workout" parka. U drugoj fazi potpuno je preuređen dječji park kod Krstarice, moderniziran sukladno najnovijim standardima i opremljen novim igračkama.

U trećoj i završnoj fazi predviđeno je uređenje novoga parka, onoga u čast Josipa Vranića, hrvatskoga branitelja iz Krstarice, pripadnika HRM-a i prvog poginulog hrvatskog branitelja koji je pao u obrani Splita od velikosrpske agresije.

image

Park Josipa Vranića kod Krstarice u Splitu

HDZ Trstenik

Vijećnik u GK Trstenik i predsjednik HDZ-a Trstenik Zvonimir Vidović istaknuo je kako je ponosan na dvije faze koje su već realizirane, a mnoštvo djece i mladih koji se koriste navedenim sadržajima je pokazatelj kako je to nešto što je ovom dijelu Trstenika itekako trebalo.

- Realizacija prve dvije faze ovoga projekta nije samo podignula razinu sigurnosti i kvalitete sadržaja za naše najmlađe, već je dodatno otvorila i obogatila ovaj javni prostor kako bi sve generacije mogle pronaći nešto za sebe i imati prostor za druženje i zabavu na otvorenom. Zahvaljujem i mom dragom kolegi, gradskom vijećniku Marijanu Čelanu koji je godinama ustrajao na ovome projektu i doveo ga do realizacije - istaknuo je Vidović i dao jednu veliku obavijest za sljedeću fazu.

image

Park Josipa Vranića kod Krstarice u Splitu

HDZ Trstenik

- Kotarskom vodstvu ćemo ovih dana darovati gotovi Glavni projekt za uređenje parka Josipa Vranića, završne faze športsko-rekreacijskog centra. Od srca zahvaljujem studiju "Sorelle" koji je za nas izradio navedenu projektnu dokumentaciju. Trenutno zapušteni i neiskorišteni prostor pretvorit ćemo u novuuređenu površinu koja će biti na korist svih stanovnika ovog dijela kvarta, ali i puno šire - najavio je Vidović te dodao kako smatra da je ovo najbolji način za odati počast poginulom hrvatskom branitelju Josipu Vraniću kao trajni spomen njegovoj žrtvi, kao i Zoranu Pavletiću, poginulom hrvatskom branitelju iz Krstarice čije će ime biti istaknuto na spomen ploči u samome parku.

image

Park Josipa Vranića kod Krstarice u Splitu

Studio Sorelle

- Stanovnici Krstarice i cijeloga Trstenika nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu, zaključio je Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 12:24