StoryEditorOCM
Splitbilo ih je 91...

Kako se super drže ovi momci i cure iz splitske Klasične gimnazije, a maturirali su ‘58. godine! Ima i poznatih faca

Piše Ivica Marković
13. rujna 2023. - 13:02

Generacija maturanata 1958. godine splitskih klasičara redovito proslavlja jubilarne godine mature, pa je sada došlo vrijeme i za proslavu 65. godine mature. Vrijeme ide pa ih je od 91, koliko ih je maturiralo te 1958. živo njih 32.

Na proslavi 65 godina mature bilo ih je 16: Tončica Armanda-Larva, Olga Barišić-Zaradić, Ksandra Boschi-Bernhardsen, Marija Dabinović-Rutić, Ante Duplančić, Tonka Ferić-Kovačić, Srđan Fredotović, Srđan Gjidera, Nikola Jaman, Vuka Lukačević-Erak, Nevenka Lulić-Ligutić, Duška Mučibabić, Nives Prkušić-Lukšić, Maja Režić-Cambi, Ivan Urlić, Srđan Zavorović.

Mnogih više nema među njima, ali su ih se sjetili sa sjetom i brojnim anegdotama iz škole, te ekskurzije u Grčku, s maturalnog plesa i drugih zanimljivih događaja.

Posebno su istaknuli književnicu i istaknutu kazališnu osobu Mani Gotovac te književnika, književnog kritičara i publicistu Igora Mandića. Neki su bili spriječeni pridružiti se proslavi, bilo zbog zdravstvenih problema ili udaljenosti stanovanja.

Obično bi na prethodnim proslavama otpjevali himnu "Gaudeamus igitur", ali kako su nedavno dvojici njihovih kolega preminule supruge pjesmu su izostavili.

Prisjetili su se da su svi uredno položili maturu, završili fakultete i časno dali svoj doprinos u različitim profesijama. Budući da su bili zajedno tijekom 8 godina razvili su prisne odnose i još uvijek se oni koji žive u Splitu i oni koji dođu iz drugih sredina nalaze svakog utorka i tako nastavljaju tradiciju bliskosti i prijateljstva, što posebno dolazi do izražaja u jubilanim godinama.

I. Ma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 07:44