StoryEditorOCM
SplitNA STAROJ LOKACIJI

Ivoševićev noćni status: ‘Udruga Mi Hrvati će organizirat Fan zonu, u subotu možete gledati pohod Hrvatske na Euru...‘

Piše SPLIT SD
12. lipnja 2024. - 08:39

Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita, sinoć je u Dnevniku RTL-a objasnio da se za vrijeme Eura neće moći gledati na štekatima na Rivi i Matejuški, jer je na tim lokacijama zabranjeno držati televizore. Kazao je da se iznimka ne radi ni zbog Hajduka, a pohvalio se i kako je "stanje po pitanju komunalnog reda nikad bolje".

Bojan Ivošević: ‘Svi znaju da je u Hrvatskoj bitan samo Hajduk. Zašto bi se televizori vadili za neki Euro?!

Nakon zapaženog nastupa na RTL-u, Bojan Ivoševič je imao potrebu još nešto javno kazati na tu temu, pa se kasno sinoć oglasio na Facebooku. U nastavku objavljujemo što je napisao.

- Odluka o komunalnom redu stara dvije godine postala je vijest za dnevnik. Navedena kaže (sukladno konzervatorskim smjernicama) da na području stare gradske jezgre (kulturnog dobra) nema televizora na štekatima, a navedena odredba u medijima predstavlja se kao potpuna zabrana gledanja Eura u cijelom Splitu, što je upotpunosti netočno.

Točan podatak je da će se na području 99,8% Splita uredno gledati Euro na štekatima, a na tih 0,2% koliko iznosi stara gradska jezgra moći će se gledati unutar ugostiteljskih objekata jednako kao i protekle dvije godine.

Dodatno u Grad Split pristigao je zahtjev udruge Mi Hrvati za organiziranjem fan zone na Zvončacu gdje smo dopustili manifestaciju i odobrili prekoračenje buke na navedenoj lokaciji, pa već u subotu u 18 sati možete gledati početak pohoda Hrvatske na Euru protiv Španjolske

image


 

Nikola Vilić/Cropix

Podsjetimo, i prije četiri godine na istom mjestu, dakle, na Zvončacu, Splićani su gledali prijenos utakmice Hrvatska - Španjolska na Europskom nogometnom prvenstvu EURO 2020.

image



 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 18:42