StoryEditorOCM
Splittome služe garaže

Ivošević se obrušio na splitski kotar zbog najavljenog prosvjeda: ‘Skandalozno da ovakav dopis šalju u gradsku upravu!‘

Piše P. K.
7. listopada 2024. - 12:16
‘Naravno red znači da nečiji nezakonit komod više nije opcija i da nekad će trebati prošetati 200 metara od kuće do auta u garaži...‘Privatni album/Nikola Brboleža/Cropix

Nakon najave prosvjeda, koji će se održati u utorak u 18 sati zbog ukidanja parkiranja na dijelu Ulice Matice hrvatske, o cijelom se slučaju oglasio i dogradonačelnik Bojan Ivošević. Posebno je prozvao Gradski kotar Blatine-Škrape.

Kaže da je Grad Split baš u blizini spornog dijela ulice, koji se nalazi u obuhvatu Gradskog kotara Blatine-Škrape, investirao 7,2 milijuna eura u izgradnju dvije garaže s više od 600 parkirnih mjesta, a da u istima i danas ima više nego dovoljno praznih mjesta.

Stanovnici splitske ulice organiziraju prosvjed zbog ukidanja parkirnih mjesta, pozvali i Puljka: ‘Kako ćemo do kuća?‘

Dodaje da su iz Grada jasno iskomunicirali da garaže grade kako bi se uveo red na javnim površinama u okolici novih garaža, odnosno kako bi nogostupi zaista služili za pješake, posebice za osobe s invaliditetom i roditelje s djecom. Planiraju tu formirati biciklističke staze, a na zelene površine zasaditi biljke. 

- Naravno, red znači da nečiji nezakonit komod više nije opcija i da nekad će trebati prošetati 200 metara od kuće do auta u garaži. Naravno da nekome tko je navikao od zelene površine nezakonito raditi parking to smeta, al je skandalozno da jedan kotar šalje ovakav dopis u gradsku upravu i protivi se provođenju Zakona RH i Odluka Grada Splita. Valja podsjetiti da se zbog sličnih "sugestija" oko kazni za prometne prekršaje u nekim drugim gradovima uključivao USKOK.

Znate kad bi se red uveo u ovaj grad da su na čelo grada došli ovakvi populisti? Nikad - zaključio je Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 12:26