StoryEditorOCM
Splitlako tako

Domišljata splitska pekara u blizini noćnog kluba je danju prodavala pizzetu za dva, a noću za pet eura. Kažnjena je

Piše Marin Prvan
5. kolovoza 2023. - 07:32

Jedan od glavnih problema dalmatinskih ugostitelja jest kako iskamčiti što više para od turista, a da vas istovremeno, zbog prevelikih cijena, domaći ne počnu trajno zaobilaziti, pitom vas proglašavajući nekom vrstom lihvara ili lešinara. Jasno, izvoditi ovakvu alkemiju nije jednostavno, a neki bi rekli ni uopće moguće.

Stoga, pošto je maksimizacija profita sami razlog postojanja svakog kapitalističkog poduzeća, tako se mjesto koje su Splićani nekoć zvali "gradom" sada pretvorilo u "turističku ponudu". A turistička ponuda je, jelte, prilagođena turističkoj potražnji. 

Ukratko, cijene su otišle u nebo i kupoprodajna djelatnost u centru se sada uglavnom odvija između lokalnih poslovnih subjekata i lica više kupovne moći od onih hrvatskih. "Ako ti je preskupo, nemoj dol...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. studeni 2024 19:11