StoryEditorOCM
Splittoplinski val

Djelatnike splitske Hitne zasuli pozivi građana; svi se žale na jednu stvar. Doktorica upozorava: Ovo nemojte raditi...

Piše I. Ma, N. L.
12. srpnja 2024. - 19:20

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, što se tiče Ultre, do sada još uvijek nemaju povećan broj poziva ni intervencija, ali to je i očekivano, s obzirom na to da današnji party u Parku mladeži počinje u večernjim satima.

Međutim, zbog toplinskog vala i visokih temperatura djelatnici Hitne, kako nas je izvijestila dr. Anita Belak Barišin, voditeljica smjene županijskog Zavoda za hitnu medicinu, proteklih dana bilježe povećan broj poziva građana koji se najčešće žale na - osjećaj slabosti i nemoći.

image
Paun Paunović/Ilustracija/Cropix

Izlasci na teren su u granicama uobičajenih, mada je, primjerice, danas svih pet vozila bilo u pogonu. Doktorica Belak Barišin građanima je dala par važnih savjeta kako da se ponašaju na ovim visokim temperaturama.

image

S

Vladimir Dugandžić/Cropix

Prvi je da ne izlazite na sunce, pogotovo kad je najjače, a obavezno se preporučuje piti dosta tekućine, ne odjednom, već pomalo, onoliko koliko tijelo traži.

image
Paun Paunović/Ilustracija/Cropix

Također, trebalo bi nositi laganu odjeću te boraviti u klimatiziranom prostoru, ali to nipošto ne znači da temperatura u njemu bude 18 stupnjeva Celzijusovih, već bi ona trebala iznositi između 25 i 27 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 04:13