StoryEditorOCM
Splitatrakcija ispod ure

Amerikanka u Splitu sa strepnjom stala na najpoznatiju vagu kod šjora Mare: ‘Mislim da zapravo ne želim znati...‘

Piše M. U.
27. svibnja 2024. - 17:41

Na TikTok-u se pojavio video gospođe koja je već desetljećima simbol Grada. Radi se o Mariji Praliji, najpoznatijoj narodnoj dijagnostičarki težine i visine. Već više od 30 godina gospođa Marija radi u kaleti Ispod ure. 

Na videu se vidi kako jedna Amerikanka skuplja hrabrost da stane na vagu, uz podršku svoje ekipe. Čim je stala, gospođa Mare joj je krenila "uzimat miru".

- Mislim da zapravo ne želim znati... - uspjeli smo uhvatiti što govori, nakon čega se video prekida.

image

Gospođa Mare

Screenshot/TikTok

Starinska vaga, za koju mnogi još uvijek smatraju da je najpreciznija, teži oko 35 kilograma, stara je 50-ak godina i privlači turiste iz cijeloga svijeta. Video prikazuje gospođu koja oduševljeno staje na Marinu vagu. 

- Ovaj posao gospođa Mare vodi preko 30 godina - stoji u opisu videa korisnika "thestorytellercroatia". 

Turisti itekako prepoznaje i cijene autentična iskustva, a mi se nadamo da će ih još puno stati na najpoznatiju vagu Splita! 

@thestorytellercroatia Some hidden gems of Split. Don’t just walk. Stop, talk to local people, use their services #thestorytellercroatia #Croatia #dalmatia #visitcroatia #split@Croatia Travel Channel @upoznajhrvatsku @Balkan Travel Guide @croatiafulloflife ♬ original sound - TheStorytellerCroatia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 07:49