StoryEditorOCM
OtociČEKAJUĆI TURISTE

U dalmatinskom turističkom središtu spremni za sezonu, zahvaljujući novoj investiciji grad će biti čist i uredan

Piše Sandra Barčot
28. svibnja 2024. - 17:48

Nastavlja se obnova voznog parka komunalne tvrtke "Nautički centar Komiža", koja je nabavila novo komunalno vozilo za prikupljanje i sabijanje mješanog komunalnog otpada.

- Kamion je nabavljen putem financijskog leasinga u postupku javne nabave s ciljem pravovremene pripreme za turističku sezonu. Radi se o kamionu marke "Isuzu", s nadogradnjom kapaciteta pet metara prostornih, a koje nam je nužno u našem sustavu gospodarenja otpadom - kaže Brigita Fiamengo, direktorica gradskog poduzeća koje već ima vrlo širok obuhvat raznih djelatnosti.

image

Novi kamion ima kapacitet od pet kubičnih metara

Nautički centar Komiža

Pod njihovih upravljanjem je i nautički dio "najribarskijeg mista na svitu", kako Komiži oduvijek tepaju, a koja iz turističke sezone u sezonu postaje i raj za jahtaše, nautičare i izletničku flotu.

- Ovim ulaganjem u vozni park imamo na raspolaganju potpuno nova specijalna vozila, dakle, kamione s kojima prikupljeni otpad vozimo na gradski deponij u Vis, na području Wellingtona gdje se planira izgradnja pretovarne stanice za otpad u sklopu županijskog projekta - ističe Fiamengo i dodaje:

- Od ljeta 2022. naša tvrtka je preuzela i zakup novootvorenog restorana "Gatula" na otoku Biševu.

image

Na istočnoj strani Biševa nalazi se poznata turistička atrakcija Modra špilja

Božidar Vukičević/Cropix

Kako doznajemo, sezona im se već zahuktala što se tiče izletničkog dijela do Modre špilje na Biševu.

- Mnogo je gostiju koji žele vidjeti naš prirodni fenomen, pa smo se potrudili anulirati i dojučerašnje gužve pri ulazu, odnosno korištenju brodica za ulaz u špilju s našim vodičima i skiperima. Sada je sve uhodano s odličnim postavom barkarijola te vrlo spretnim moreplovcem, mladim voditeljem Josipom koji je plovidbu svjetskim morima zamijenio životom u Komiži.

image

Centar za posjetitelje Modra špilja Biševo

Vladimir Dugandžić/Cropix

Spremni dočekujemo srce sezone - najavljuje direktorica "Nautičkog centra Komiža", zadovoljna što se i sama ponuda na Biševu poboljšala uređenjem, odnosno obnovom stare škole u Posjetiteljski centar, koji sada nudi i ugostiteljski dio, dok su uređene i bitnice, tuneli, šetnice, biciklističke staze, projekt sufinanciran županijske ustanove "More i krš".

Sve je to rezultat truda i želje da se očuva Biševo i njegova ljepota zbog čega gosti i dolaze na ovaj dio otoka.

image
Nautički centar Komiža
image

I djelatnicima će biti lakše sa novim kamionom u ‘floti‘

Nautički centar Komiža
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 23:13