StoryEditorOCM
Otocina hvaru

Bivšem šefu Uprave HEP-a Frani Barbariću potvrđena optužnica za bespravnu gradnju: slučaj je spreman za suđenje

Piše split sd
23. rujna 2024. - 14:33

Općinski sud u Splitu potvrdio je optužnicu za bespravnu gradnju protiv bivšeg šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića i slučaj je sada spreman za suđenje, javlja Dalmatinski portal.

Bivši šef HEP-a počeo rušiti ilegalnu vilu iznad rajske uvale na Hvaru, pogledajte što je sve izgradio u mirnoj oazi

Državno odvjetništvo tereti ga da je od ožujka 2022. do svibnja 2023. godine na otoku Hvaru u Zastražišću u uvali Sinjava kao investitor izvodio građevinske radove protivno odredbi članka 106. Zakona o gradnji, izvan građevinskog područja koje se sukladno Prostornom planu uređenja Općine Jelsa, nalazi u zaštićenom obalnom području mora, koje je na temelju članka 45. stavka 1. i 3. Zakona o prostornom uređenju područje od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Tereti ga se da je bio svjestan da se radi o zaštićenom obalnom području mora od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, kao i da prethodno nije ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu. 

image

U prosincu 2023. Frane Barbarić je krenuo s rušenjem kuće

Nikola Vilić/Cropix

DORH navodi da je tako Barbarić izgradio stambenu zgradu s prizemljem i prvim katom, građevinu s prizemljem s dvostrešnim krovom, preljevni bazen sa strojarnicom te cisternom za vodu, kameno betonski zid u nastavku kojeg je izgradio i stepenište, kameno betonski potporni zid oko strojarnice na zapadu te uzduž strojarnice, bazena i cisterne sve do kraja čestice na čijem kraju je izgradio i stepenište s podestom.

image

U prosincu 2023. Frane Barbarić je krenuo s rušenjem kuće

 

Nikola Vilić/Cropix

Za Barbarića je zatražena zatvorska kazna u trajanju od godinu dana. Ovakva sankcija predložena je imajući u vidu njegov istaknuti društveni položaj, veličinu bespravno sagrađenog objekta, kao i uporno ignoriranje rješenja nadležnih državnih tijela, piše Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 14:34