StoryEditorOCM
Obalastručni nadzor

Splitski ‘Vodovod‘ potpisao preko milijun eura vrijedan ugovor. O njemu će ovisiti provedba megaprojekta blizu Splita

Piše županija sd
8. listopada 2024. - 23:41

U prostorima "Vodovoda i kanalizacije Split" danas je potpisan Ugovor o uslugama nadzora nad izgradnjom ugovora iz Paketa B u okviru projekta Aglomeracije Kaštela-Trogir. Ugovor su potpisali Miroslav Delić, direktor "Vodovoda i kanalizacije" te Ivan Barbalić, direktor tvrtke "Terestrika", u ime Zajednice ponuditelja koju čine Terestrika d.o.o., Akvedukt d.o.o. te Školjera d.o.o. iz Splita.

Vrijednost ugovorenih usluga nadzora je 1.374.317,50 eura bez PDV-a, a one obuhvaćaju usluge stručnog nadzora (građevinski, strojarski, elektro, geodetski i drugi) sukladno Zakonima i važećim propisima te nadzor nad radovima koji se izvode sukladno Ugovorima Naručitelja.

image

Miroslav Delić i Ivan Barbalić

Vodovod i kanalizacija Split

Radovi koji su predmet usluga nadzora po ovome Ugovoru obuhvaćaju izgradnju sljedećih komunalnih vodnih građevina: Izgradnja dijela kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela (K. Lukšić. K. Stari i K. Novi), Izgradnja sustava odvodnje i vodoopskrbne mreže na području Segeta Donjeg i Seget Vranjica, Izgradnja glavne i sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području naselja Slatine i Zamjena hidromehaničke i elektro opreme postojećih crpnih stanica odvodnje aglomeracije Kaštela – Trogir, Izgradnja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području općine Okrug, Projektiranje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda "Čiovo" te rekonstrukcija pristupnog platoa južnog portala hidrotehničkog tunela Čiovo.

- Tijekom faze građenja, nadzor će uključivati kontrolu i usklađivanje svih aktivnosti izvođača s ugovorom i tehničkim specifikacijama. To podrazumijeva nadzor nad projektiranjem, izradom, izvođenjem radova i testiranjem. Nadzor će se fokusirati na provjeru kvalitete radova, sigurnosnih uvjeta, ekoloških zahtjeva i poštivanje vremenskih rokova. Također će se pratiti dokumentacija, testiranja opreme, pokusni radovi i obuka osoblja, a nadzor će redovito izvještavati naručitelja o napretku i potencijalnim problemima. Osigurava se usklađenost s važećim zakonima i organizira arhiviranje sve dokumentacije.

Paket B dio je projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir ukupne vrijednosti 244,8 milijuna eura (bez PDV-a). Ukupni prihvatljivi troškovi faze 1 projekta aglomeracije, prema Dodatku Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iznose 80,1 milijuna eura (bez PDV-a, dok bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda iznose 55,6 milijuna eura - objasnili su iz ViK-a.

image
Vodovod i kanalizacija Split

Nositelj ovog projekta, ujedno jedne od najvećih infrastrukturnih investicija u Republici Hrvatskoj, je Vodovod i kanalizacija Split, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i zelene tranzicije RH, Hrvatskim vodama, gradovima Kaštela, Trogir i Split te općinama Okrug i Seget.

Realizacijom projekta aglomeracije Kaštela-Trogir, vodoopskrbna mreža na području Kaštela, Trogira i Čiova proširit će se na dodatnih 7.700 stanovnika (2.548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 posto, dok će istodobno 32.477 stanovnika (8.613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45 posto na 97 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 06:51