StoryEditorOCM
ObalaIMA SE, MOŽE SE

Splitski političari uzeli dvomjesečni ‘godišnji odmor‘!? Ključna sjednica pomaknuta u neobičan termin, znamo i zašto

Piše Sandra Barčot
6. lipnja 2024. - 09:50
Većina regionalnih zastupnika već ima kupljene ulaznice za kontinentalni sportski spektaklBožidar Vukičević/Cropix

Sjednica Županijske skupštine splitsko-dalmatinske ovog puta održavat će se tijekom dva dana, a zakazana je za kraj lipnja.

Naime, nakon dvomjesečne stanke, jer je 27. zasjedanje u ovom sazivu bilo 29. travnja, nakon parlamentarnih izbora, regionalni zastupnici sjest će u svoje klupe, ali sada nakon biranja europarlamentaraca. Na dnevnom redu sjednice bit će popriličan broj točaka za raspravu, a ona najvažnija je svakako rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Stoga će se skupštinari okupiti 26. i 27. lipnja, u srijedu i četvrtak. Termini nisu baš uobičajeni budući da je do sada bilo nepisano pravilo kako se sjednica odvija ponedjeljkom, a sve zbog slobodnih prostora u fakultetskim dvoranama sveučilišnog Kampusa u Splitu, a i zbog obveza županijskih vijećnika koji su ujedno i saborski zastupnici.

No, kako doznajemo, "novi" dani i datumi birani su dijelom i zbog održavanja Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, gdje naša reprezentacija svoju prvu utakmicu igra 15. lipnja, pa zatim 19. i 24. lipnja.
Većina regionalnih zastupnika već ima kupljene ulaznice za kontinentalni sportski spektakl, pa će se zato sjednica Skupštine pomaknuti na kraj lipnja i dva neuobičajena dana - srijedu i četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 00:35