StoryEditorOCM
ObalaLUKSUZNI PIR

Moje hrvatsko vjenčanje: kći iseljenika udala se za Amerikanca u Trogiru, kakva je to noć bila! Pogledajte fotografije

Piše P. K.
23. rujna 2024. - 18:43

Kakva je to noć bila! O tome možda ponajbolje svjedoče fotografije nasmiješenih uzvanika i glavnih zvijezda večeri - Ele Lasić i Evana Shee koji su izabrali trogirski Brown Beach Hotel kao idelano mjesto gdje će izreći svoje sudbonosno "da".

To su i učinili 20. rujna, a kako smo već ranije najavili, na vjenčanje je s mladoženjom stiglo preko 100 mladih i uspješnih Amerikanaca koji su prvi put u Hrvatskoj.

image
Ena Mihoci

Amerikanka hrvatskih korijena se udaje u Trogiru i dovodi stotinu Amerikanaca na pir. Unajmili su cijeli luksuzni hotel

Ela je rođena 1992. godine, njezini roditelji Daniela i Mladen, porijeklom iz Mostara, su se 1994. sa svojim dvjema kćerima, Elom i Deom, iselili u Ameriku.

Mama Daniela već 30 godina radi u financijskom sektoru, a tata Mladen vodi sektor sigurnosti hrane u globalnoj grupi restorana.

Njezin izabranik Evan Shea je rođen u New Orleansu 1992., tata David je federalni sudac, a majka Terri je umirovljena medicinska sestra.

image
Ena Mihoci
image
Ena Mihoci
image
Ena Mihoci

Evan i Ela su se upoznali u San Franciscu 2019., neposredno prije pandemije koronavirusa, a živjeli su širom SAD-a, uključujući Kaliforniju, Sjevernu i Južnu Karolinu, Michigan i Chicago, dok trenutno žive u West Palm Beachu na Floridi. Ela vodi odjel za marketing tehnološkog start-up-a, a Evan radi u NextEra Energy, najvećem svjetskom proizvođaču energije od vjetra i sunca.

Od liječnika do menadžera...

Ela i Evan pozvali su svoje kolege sa sveučilišta te mnoge druge suradnike iz njihovih sfera zanimanja. Ela je studirala na Sveučilište Južne Karoline, a Evan na Duke Sveučilištu u Sjevernoj Karolini; post diplomske studije Ela je završila na prestižnom Northwestern Sveučilištu u državi Illinois, a Evan na Michigan Sveučilištu.

image
Ena Mihoci

Gosti su bili raznih zanimanja i profila - od liječnika iz New Yorka i Los Angelesa, osnivača start-up tvrtki iz Kalifornije, menadžment savjetnika iz Chicaga i Philadelphije, investicijskih bankara iz New Yorka, do inženjera, računovođa i odvjetnika koji rade širom SAD-a.

Kako doznajemo od obitelji, Ela i Evan odlučili su se vjenčati u Trogiru sa svojih 100 najbližih prijatelja i obitelji kako bi proslavili Elino porijeklo.

Naime, Ela je redovito ljetovala sa svojom obitelji u Mostaru i Dalmaciji i željela je da se upravo vjenča tamo odakle nosi najljepše uspomene iz domovine. Velika većina svadbenih gostiju nikada nije bila u Hrvatskoj, tako da su Ela i Evan željeli da im pokažu najbolje što Hrvatska ima da ponuditi.

Organizirali su dobrodošlicu gdje su gosti po prvi put plivali u Jadranu, a noć prije vjenčanja unajmili su veliki brod kako tijekom zalaska sunca gostima pokazali obližnje otoke.

image
Privatni album

Lokalne delicije

Proslava nakon vjenčanja je nastavljena izvrsnom večerom s lokalnim delicijama, govorima gostiju, cjelovečernjim plesom i, naravno, kupanjem u odjeći u dva ujutro u bazenu.

image
Privatni album

Glazbu je izvodio Link Entertainment, koji je uključivao saksofonistu, perkusionistu i DJ-a. Saksofonista i perkusionista su naučili kako svirati tradicionalnu pjesmu iz New Orleansa pod nazivom "The Second Line", koju su svirali dok su mladenci i svatovi hodali od plaže gdje je bila ceremonija vjenčanja, do Brown Beach Hotela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 20:35