StoryEditorOCM
ObalaNOVI PROJEKT

Makarski učenici sve više zainteresirani za Građanski odgoj, evo koliko ih se prijavilo ove školske godine

21. lipnja 2024. - 17:35

U makarskoj gradskoj vijećnici održan je svečani prijem učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada, a koji su ostvarili značajan uspjeh na državnim i županijskim natjecanjima te za njihove profesore, mentore i ravnatelje.

Među učenicima je bila i prva generacija koja je pohađala Građanski odgoj u drugom polugodištu ove školske godine i upravo su oni imali najviše pitanja za gradonačelnika Zorana Paunovića, a školarce je uglavnom zanimao način funkcioniranja gradske uprave, radno vrijeme i plaća gradonačelnika.

Inače, dvije makarske osnovne škole s provođenjem nastave Građanskog odgoja i obrazovanja započele su u drugom polugodištu aktualne školske godine.

image

S primanja kod gradonačelnika

Grad Makarska

Za predmet se prijavilo više od 90 učenika, a iz škola poručuju kako sljedeće godine očekuju još veći interes.

Kroz individualne, grupne i aktivnosti u parovima kao i različite oblike izražavanja, poput pisanja, crtanja i usmenog izražavanja, učenike se potiče na razmjenu mišljenja, iskustava i zajedničko rješavanje problema.

Cilj je, između ostaloga, stvoriti ozračje u kojem se potiče razvoj kritičkog mišljenja.

Iz škola naglašavaju kako učenici rado i opušteno sudjeluju u takvim oblicima rada jer nema pritiska od ispitivanja te klasičnog vrednovanja znanja pošto je Građanski odgoj i obrazovanje uveden kao izvannastavna aktivnost koja se ne ocjenjuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 17:41